2024 Kosgeb Desteklenen Sektörler Hangileridir?

Kosgeb desteklenen sektörler 2024 yılı dahilinde araştırılmaya devam ediyor. Kosgeb nace kodları incelenerek, güncel desteklenen sektörleri belirlemek mümkün. Zira nace kodlarına uymayan sektörlerden destek almak imkansız!

Kosgeb Desteklenen Sektörler 2024

KOSGEB pek çok farklı girişimciyi destekleyebilmek için yelpazeyi oldukça geniş tutmuş, bu bağlamda küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek adına yüzlerce farklı sektörü desteklenen sektörler arasına katmıştır.

  • Madencilik taş ocağı, imalat,
  • Elektrik gaz, buhar ve iklimlendirme,
  • Su temini atık yönetimi,
  • İnşaat, toptan ve perakende satış,
  • Motorlu taşıtların onarımı,
  • Ulaştırma ve depolama,
  • Konaklama ve yiyecek içecek faaliyetleri,
  • Bilgi ve iletişim,
  • Finans ve sigorta faaliyetleri,
  • Mesleki bilimsel teknik ve eğitim faaliyetleri,
  • İdari ve destek hizmeti faaliyetleri,

Başta olmak üzere kendi alanında yüzlerce farklı kola ayrılmaktadır.  Bu sektörler kendi içinde farklı iş bölümlerine ayrılmakta ve her iş koluna ait farklı desteklemeler ve hibeler KOSGEB tarafından sunulmaktadır. 2024 yılı dahilinde kosgeb tarafından desteklenen sektörler çeşitlilik kazanmıştır. Nace kodlarına bakarak, bu desteklerin hangi iş alanlarını ve sektörleri kapsadığını görebilirsiniz.

Kosgeb Desteklenen Sektörler – Nace Kodları 2024

Destek almak ve işinizi büyütmek isteyebilirsiniz. Yeni iş kurma fikri ile yepyeni bir hayata başlamak isteyebilirsiniz. Aklınıza harika parlak bir fikir olabilir, ancak KOSGEB den destek alabilmek için bilmeniz gereken bazı özel durumlar mevcut. KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için öncelikle girişimcilik sertifikasına sahip olmanız gerekiyor. KOSGEB tarafından verilen kurslara tam olarak katılım sağlamanız ve bunun yanında girişimcilik sertifikasına sahip olmanız size KOSGEB destekleme almak için bazı yolları açacaktır.

KOSGEB den destek almanın bir diğer önemli ipucu ise iş planınızı doğru bir şekilde ikna edici şekilde yazmış olmanız. İkna edici bir şekilde hazırlanan iş planı ile KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz. Destekleme alırken KOSGEB öncelikle sizden cebinizdeki nakit parayı harcamanızı isteyecektir. Yani iş kurmak için öncelikle cebinizde işinize yetecek hatta sizi 1 yıl idare edecek kadar nakit paranız olmalıdır, zira KOSGEB desteklemeyi toplu olarak işinizi kurduktan sonra yapmaktadır. Bu yüzden cebinizdeki nakit parayı gerekli ekipman alabilir, işinizi kurmak için sermaye yatırabilirsiniz. Böylece işinizi kurduktan aylar sonra KOSGEB desteğiniz onaylandığınız varsayarak toplu parayı alabilirsiniz.

KOSGEB den destek almanın bu şekilde ince ayrıntıları mevcuttur, bu yüzden destek almak için sizler de bu konuda tecrübe sahibi olan bir kişi ile çalışmanızda fayda vardır. Sonuç olarak bakıldığında kosgebin desteklediği veya desteklemediği tüm sektörleri buradan bulabilirsiniz.

Kosgeb Nace Kodları 2024

Devletin genç girişimcileri desteklemeye başlaması ile birlikte KOSGEB, yani küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleme ve geliştirme adı altında girişimcileri desteklemek üzere kurum ön plana çıktı. Günümüzde şirket açmak isteyen  genç girişimciler genel olarak KOSGEB desteğinden faydalanmakta ve bu bağlamda 50 bin liraya kadar hibe ve kredi desteği alma hakkını elde etmektedir.

Üretimi arttırmak ve girişimcileri desteklemek üzere devlet tarafından kurulan ve yürürlüğe girerek pek çok küçük ve orta ölçekli işletmenin kurulumunda ve büyümesinde destek sağlayan KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerin neler olduğunu bu yazımızda inceleyeceğiz. KOSGEB tarafından destek alabilmek için pek çok farklı kriter ve şartlar vardır, bu şartlar ve kriterlere uygun olmanız halinde sizler de KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Kosgeb Nace Kodu Sorgulama

Kosgeb üzerinden nace kodu sorgulama işlemi için buradan girerek, ilgili yere girip sektörün nace kodunu öğrenmek mümkün. Dileyenler bu sorgulamaya girmeden tüm sektörleri pdf şeklinde indirebilir. Aşağıdaki bağlantı üzerinden kosgeb nace kodu tüm sektörleri indirip, bakabilirsiniz.

Kosgeb desteklenen sektörler nace kodları indir

İçeriği Değerlendir
Photo of author

Nizami Çağlayan

Blog içerikleri üretir, kullanıcıları analiz eder merak ettikleri konulara dair konular üretir.
Yorum yapın