Sıklıkla sorulan ter kokusu nasıl önlenir? banyodan sonra bile ter kokusu nasıl geçer? gibi sorulara yanıt verdik.
Erkeklerin ve kadınların korkulu rüyalarından birisi de ter kokusudur. Terleme her ne kadar insan vücudu için önemli bir işlev olsada, bu esnada oluşabilecek kötü kokular insanların hoşlanmadığı bir durum olmaktadır. Özellikle yaz aylarında sıcak havalarda daha fazla ortaya çıkan ne yapılırsa yapılsın geçmeyen ter kokusunun birçok nedeni bulunmaktadır. Ter kokusu uzmanlara göre bir sağlık problemi olarak değerlendiriliyor.
Banyodan sonra bile ter kokusu olan veya hisseden bireyler oldukça fazladır diyebiliriz. Banyoda gerektiğinden fazla duş jeli kullansalar bile bazı insanlardan ter kokusu asla yok edilemez. Bu durum bazı insanların korkulu rüyası olsada bazı insanlar tarafından hiçbir şekilde umursanmamaktadır.

Ter Kokusu Neden Olur?
Banyodan sonra bile ter kokusunun bir çok nedeni olabilir. Ter bezleri insan vücudunun soğutma sistemi olarak bilinmektedir. Sıcaklık arttıkça vücutta bulunan ter bezleri harekete geçiyor ve terleme yolu ile vücudun standart ısısına dönmesini sağlıyor. Bu sırada ter bezleri ile vücuttaki toksinler de dışarı atılıyor ve ortaya hoş olmayan bir ter kokusu çıkıyor. Ter aslında kokusuz bir sıvıdır fakat yüzeye çıktıktan sonra buradaki bakterilerle etkileşime girdiği zaman hoş karşılanmayan bir koku haline gelmektedir. Fiziksel aktivite yoğun olarak yapılması, hormonal ya da duygusal değişimlerin stres yaratmasıyla vücut bu duruma reaksiyon gösteriyorsa ya da en bilinen ortam sıcaklığının yüksek olması ter kokusunun oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Ayrıca bunlara ek olarak ter kokusuna neden olan bazı durumlar:
- Tüketilen gıdalar.
- Genetik yatkınlık.
- Öfke, korku, kaygı.
- Ateş düşürücü ve ağrı kesici bazı ilaçlar.
- Menopoz.
- Enfeksiyon.
- Diyabet, böbrek veya karaciğer problemleri.
Ter Kokusu Nasıl Giderilir?
Banyodan sonra bile ter kokusu bazı insanların için büyük sıkıntıdır. Bu durum hem kişiyi hem de kişinin çevresini rahatsız edebilir. Ter kokusu kişisel hijyene dikkat edilerek ve yaşam tarzında bazı noktalarda değişiklikler yapılarak kolay bir şekilde önlenebilir. Vücudun nemli bölgeleri bakteriler için önemli yaşam alanlarıdır. Ter kokusuna neden olan bu bakteriler nemli bölgelerden uzaklaştırılarak oluşabilecek kötü kokulara engel olabilirsiniz.
- Düzenli banyo yapın.
- Kıyafet seçimine dikkat edin.
- Bol su tüketin.
- Beslenme şeklinizi değiştirin.
- Düzenli epilasyon yapın.
- Stresten uzak durun.
- Yanınızda ter önleyici ürünler veya deodorant taşıyın.
- Ter pedleri kullanın.
- Sık sık kıyafet değiştirin.
Yukarıda belirttiğimiz seçenekler banyodan sonra bile ter kokusu oluşan vücutlar için hızlı ve kesin çözümlerdir fakat hala önlemler olumlu etki ediyor ama ter kokuları devam ediyorsa bir hekime başvurmanız en doğru yol olacaktır.