Kesin hibe alan proje örnekleri arasında büyükbaş hayvan çiftliği projesi bulunmakta. Bu nedenle çiftlik projeleri olarak besi çiftliği proje örnekleri daha mantıklı olacaktır sizler için! Bu projeler sayesinde devlet desteklerinden hibe alabilir ve bu para ile projelerinizi hayata geçirmek mümkün. Ancak nasıl başlayacağınız konusunda yeterli bilgiye sahip olmayanlar, kosgeb uzmanlarından destek alabilir.
Çiftlik Projeleri
Son yıllarda en çok fazla rağbet gören girişimcilik alanlarından birisi olan büyükbaş hayvan çiftliği, Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu yani TKDK tarafından verilen farklı hibe ve kredilerle desteklenmektedir. Büyükbaş hayvan çiftliği besi ve süt olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. Ancak girişimciler genel olarak büyük bir çoğunluğu besi alanında bu destekleri değerlendirmektedir. Hayvancılık konusunda biraz bilgisi olan ve hayvanlarla ilgili geçmişte atalarından bir takım bilgiler öğrenen kişiler bu desteklemelerden faydalanmak ve besi çiftliği kurmak için başvurularını yapmaktadır. Çiftlik projeleri de bu kapsamda girişimcinin destek alması ya da alamaması üzerinde doğrudan etkili olan bir unsurdur. Eğer kişi iyi bir çiftlik projesi sunar ve projede yer alan tüm bilgileri ve detayları eksiksiz olarak savunabilir ve girişimciler kolay şekilde destek ve kredi imkanlarından faydalanabilmektedir.
Besi hayvancılığı yapmak için bir takım temel gereksinimlere ihtiyaç vardır. Bunların en başında bir araziye ihtiyaç duyulmaktadır. Arazi şartlarına göre uygulanacak olan besi hayvancılığına ilişkin çadır ve diğer masraflar ortaya çıkarılabilir. Tüm bu masraf ve diğer faktörlerin yanı sıra besi hayvancılığı yapabilmek için ahıra yakın bir alanda geniş düz otlakların ya da arazilerin olması ekip biçme anlamında büyük fayda sağlayacaktır. Ne kadar çok fazla alan ekilip biçilmesi besi hayvancılığında kar miktarı da bir o kadar artacaktır. Bu yüzden besi hayvancılığında besi çiftliği projeleri sunumu yaparken bu detayları göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Çünkü destek veren kurumlar her zaman en fazla katma değer üretecek olan işletmeye destek vermek isteyecektir. Dışarıdan hazır yem ile besi çiftliği kurmak isteyen girişimcilere göre, ahırının yanında geniş düz arazilerinin olduğu ve bu alanlarda farklı bitkiler yetiştirip besiye katkı yapacağını belirten girişimciler daha avantajlıdır.
50 Başlık Besi Ahır Projesi Maliyeti
Besi çiftliği kurarken öncelikle insan gücünün ne kadar kullanılacağı ve hazır sistemlerin ne kadar kullanılacağı gibi unsurları göz önüne almak gerekir. 50 başlık besi ahır projesi maliyeti hesaplamak için öncelikle bunları göz önüne alarak nasıl bir çiftlik hayal ettiğinizi hesaba katarsak 250 bin ila 1 milyon arasında değişiklik gösterebilir. Tabi bu rakam bir milyonun üstüne de çıkabilir. İlk etapta buzağı alacağınızı farz edersek, simental cinsi bir buzağı günümüz şartlarında 3 bin liradan başlamaktadır. 50x9000TL = 450 bin lira sadece buzağı maliyeti vardır. Buna ek olarak yem maliyetleri depo, makine teçhizat derken ilkel şartlarda bir besi çiftliği için en az 450 bin lira cebinizden çıkarmanız gerekmektedir. Eğer biraz besi hayvanlarının refahını gözeterek iyi bir yer olsun derseniz o zaman besi ahırı örnekleri göz atmalı, besicilik yapabileceğiniz ahır örneklerini incelemeli ve bunlardan feyz alarak iyi bir ahır planı çizerek bunları uygulamalısınız.
Böylece kolay şekilde hem girişimcilik rolünde iyi bir yerlere gelebilir hem de hayvanların refah düzeyi yüksek olduğu için daha iyi bir besi imkanı sağlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında yapacağınız destek başvuruları da her zaman size büyük bir olumlu dönüş olarak gelecektir.
Besi Ahırı Örnekleri
Sizlerde proje örneklerinden yola çıkarak, kafanıza yatan emsal projelere bakarak hayata geçirerek, hayal ettiğiniz işlere başlayabilirsiniz. Besi ahırı örnekleri projesi sayesinde var olan işletmeyi büyütebilir veya sıfırdan bir ahır inşa ederek, alacağınız hayvan sayısına göre işletmeni hemen kurabilirsiniz.