Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği 2021 (HİBE KREDİ BAŞVURULARI)

Hibe kredi karşılıksız para olup, devletin belirlediği şartları taşıyıp başvuru yapan ve başvurusu kabul edilenlere verilen ödenektir. Özellikle büyükbaş hayvancılık hibe desteği 2021 yılında en fazla başvuruda bulunanlar arasında. 2021 hayvancılık hibe desteği de verilecek olması, bu sektör ile uğraşanların şimdiden hibe kredi alma şartlarını araştırmaları ve buna göre yön çizmeleri gerekiyor. Yani vakti zamanı geldiğinde bu hibeden yararlanmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak bir hamle olacak.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği

Hibe kredi verilen sektörler arasında en fazla tutulan hayvan kredileri olup, bunları da kendi arasında kıyasladığımızda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık gelmektedir. Kosgeb sayesinde bu iki türe hibe kredi verildiğini söylemek mümkün. Büyükbaş hayvancılık denilince inek, sığır, simental inek gibi hayvanlar gelmeli akıllara. Tabi bu hibe kredilerden herkes yararlanmamakta. İlgili şartları taşımanız durumunda başvuru durumuna göre hibe kredi alabilirsiniz. ÇKS (Çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı olan bireylere öncelik tanındığını belirtelim. Bu nedenle bu gibi kredi başvurularınızı yapmadan önce kesinlikle tarım il veya ilçe müdürlüklerine giderek kayıt olmanızda fayda var.

Özellikle hibe kredi alanlar, yatırımlarına hızlı bir şekilde başlarken, hibe kredi başvurusu olumsuz olanlar da üzülmemeli ve bankalara giderek düşük faizli girişimci kredi başvurularını deneyebilir. Hiç bir şey imkansız olmadığı için tüm aşamalarda kosgeb sizlere maddi ve eğitimsel açıdan destek olacaktır.

Hemen herkesin aklında hayvancılık yaparak çok para kazanma duygusu geçmekte. Ancak işler başlama aşamasında beklentilerin altında kalması veya işin zorluğuna bağlı olarak erken ayrılma söz konusu olabilir. Bu nedenle girişimciler bir işe başlarken, işi sonuna kadar götürmeyi amaçlamalı hatta en zor anlarda bile yılmadan çalışmalıdır. Bir çok yatırımcı bu nedenle işten çok işin karlılık düzeyine bakmakta. Büyükbaş hayvancılık karlı mıdır, zorlukları neler vb. sorularında yanıtlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Büyükbaş Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Genelde bu krediler kırsal kalkınma yatırımlarına destek amaçlı verilmektedir. Çiftçilere, tarım ile uğraşanlara verilmekle beraber karşılıksız para olarak da adlandırılmakta. Her yıl medyada gördüğünüz bu hibe krediler, 1 kez verilmekte olup bazı dönemlerde 2 kez de verilebiliyor. Ülkemiz tarım alanları geniş olması ve çalışan kesimin ne iş yapacağını bilmemesi, bu gibi kredilerin daha da önem kazanmasını sağladı. Genelde hayvancılık hibe kredilerinde destek yarı yarıya yani %50 veriliyor. Ancak devlet bu tutarı öderken KDV kesintisi de uygular. Yani 50.000 TL alacaksanız o tutarın içinde %8 veya %18 lik KDV çıkarılarak sizlere veriliyor. Bu da ilgili destek yüzdesinin aşağı çekilmesine neden olarak %39 lara kadar düşme söz konusu olacaktır. Parası olmayanlara destek oldukça zorlaştırılmış bu nedenle maddi gücü olanlar bu kredilere başvuruda bulunmakta. Yani etki tepki misali alacağınız hibe tutarı kadar sizin de nakit paranız olması gerekiyor ve onu harcamanız gerekmektedir.

Hayvancılık kredileri genelde Gıda Tarım ve Hayvancılık il veya ilçe müdürlüğünce yapılmakta olup, ayrıca kosgeb il müdürlüğü de devreye girmektedir. TKDK tarafından verilen desteklere baktığımızda il bazında çoğu illerde olmadığını fark etmekteyiz. Bu nedenle TKDK kredi başvuruları belirli düzeyde kalmakta. Burada da KDV kesintileri şahsa ait olmakta ilgili destek oranları %65 oranında kalmaktadır. Hayvancılık hibe kredilerinden bir tanesi de damızlık düve hibe desteği olup buna da başvuruda bulunmak mümkün. Genelde medya ile paylaşılan bilgiler eşliğinde süreç dahilinde başvurular başlayıp kabul edilmektedir. Yılda 1 kez olmak üzere tüm il ve ilçelerde gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğü tarafından bilgi sunulmaktadır. Destek oranlarına bakıldığında %45 lere düşen damızlık düve kredisinde hiç yoktan iyidir denilebilir. Son yıllarda ise 2021 yılları başta olmak üzere genç çiftçilere full destek veriliyor. Genç çiftçi hibe desteği üst limitleri dahilinde 30000 TL ve 50000 TL arasında değişen hibe tutarlarına başvuruda bulunarak alabilirsiniz.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın