Cimere Şikayet Edeni Bulmak

Cimer – Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi olarak adlandırılan edevlet sisteminde, bir çok konuda bilgi almak mümkün. Bazı bireyler ise cimere bimere şikayet edeni bulmak isteyebilir. Bu durumda yapılması gereken tüm adımları sizler ile paylaşmak istedik. Söz konusu bimere şikayet edeni öğrenme aşamasında bilgi edinme hakkı kısmı bizlere bir çok konuda yardımcı olmaktadır. Ancak şikayet etme aşamasında eğer ki, şikayet eden haklı olarak bir gerekçe sunmuş ise onun bilgileri paylaşılmaz. Ancak bunun da çaresi aşılmakla beraber ülkemizde yakın akraba, dost, eş sayesinde çözüm arayışı olmakta.

Bimere Şikayet Edeni Öğrenme

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) olarak 2006 yılında hayata geçen uygulama, günümüzde yapısal değişiklikten ötürü Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) olarak yoluna devam etmektedir. CİMER sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve bazı koşulları sağlayan Türkiye’de yaşayan yabancılar, bazı haklarını daha rahat kullanabilmektedir. Özellikle 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, adeta CİMER ile özdeşleşmiştir. Birçok ödev, araştırma ve çalışma için bu haktan CİMER vasıtasıyla faydalanılmaktadır. Sizler de cimere kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim diye soruyorsanız doğru yerdesiniz.

CİMER, ayrıca 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu kapsamında da hizmet vermektedir. CİMER başvuruları şahsen olabildiği gibi faks, mektup ve telefonla da yapılmaktadır. Bunların dışında en popüler ve kolay yöntem ise internet üstünden yapılmaktadır. Hangi yolla başvuru yapılırsa yapılsın, başvuran kişinin kim olduğu onaylanmaktadır. Böylece, asılsız ihbarların ve iftiraların önüne geçilmektedir.

Cimere Şikayet Edeni Öğrenme

15 işgünü içerisinde başvuru yapana dönüş yapılacağını aktaran CİMER üstünden bazı şikayetlerde de bulunulabilmektedir. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlarla ilgili CİMER üstünden olumsuz geri dönüşler olmaktadır. İşini yapmadığı, aksattığı gibi durumlardan ötürü kişiler hakkında soruşturma açılması mümkündür.

CİMER’e şikayet edenin bulunabilmesi ise normal koşullar altında olanaksızdır. Buna karşın, şayet mağduriyet yaşanmış ve iftiraya uğranılmışsa, mahkemeye başvurularak şikayetçi olunabilir. Mahkemeye başvuru yapıldıktan sonra söz konusu iftirayı atan kişinin bilgileri mahkemece edinilebilir. Davacıyla bu isim doğrudan paylaşılmamaktadır; ancak davacı, dava dosyasını takip ederek CİMER üstünden şikayetçi olan kişiyi öğrenebilir. Bu nedenle vatandaşların bazıları cimer şikayet edeni öğrenme aşamasında nereden yola çıkacaklarını tam olarak bilmemekte.

Nadiren de olsa, bazı şikayetler görece ufak yerleşim yerlerindeki personele iletilebilmektedir. Bu şikayetleri inceleyen personel ise bazen tanıdığı, bazen amiri veya üssü konumunda olan kişiyi, bazen de çıkar ilişkisinin bulunduğu kişiyi şikayet edenin elindeki bilgileri ışığında aktarabilmektedir. Söz konusu ihbar yaparak devlete yardım yapanların sayısında ciddi artış olsa da, ihbar ettiğiniz kişilerin sizleri bulma ihtimalini de göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle ihbar edeni öğrenme önemli noktalar arasında.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın