Geri Ödemesiz Hayvan Kredileri Nasıl Alınır? (Hayvan Hibe Kredisi)

Hayvan hibe kredisi, geri ödemesiz olup girişimciler ve hayvancılık ile uğraşanlar hayvan kredileri nasıl alınır sorusuna yanıt aramakta. Geri ödemesi olmayan kredilere hibe kredi denilmekle beraber, genelde bu kredileri alanlar hayvan kredisi olarak almaktadır. Geri ödemesiz hayvan kredileri nasıl alınır sorusu en çok gelenler arasında olmaktadır. Bu nedenle sizlere hayvan hibe kredisi adı altında aklınıza takılan sorulara yanıt vereceğiz.

Geri ödemesi kredi olarak bilinen hibeler devlet tarafından üreticilere, çiftçilere, hayvancılık ile uğraşan girişimcilere verilmektedir. Bu hibeler karşılığında üreticinin üretimine aktif olarak devam etmesi ve ülke içinde ekonomik etkinliğinin devam ettirilmesi amaçlanmaktadır. Biz de devletten geri ödemesiz hayvancılık hibeleri kredisi nasıl alabileceğinize ilişkin merak edilenleri bu başlık altından sizlerle paylaşmak ve merak edilen sorulara cevap bulmayı amaçladık.

Hangi Hayvanlar İçin Geri Ödemesiz Kredi Verilmektedir?

Et üretimi yapmak üzere büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği, süt üretimi yapmak için büyükbaş ve küçükbaş yetiştiriciliği olarak, inek, dana, düve, buzağı, manda veya küçükbaş koyun, kuzu, keçi, oğlak gibi türlerin yanında kanatlı hayvan olarak tavuk, civciv, bıldırcın, kaz, ördek gibi kümes hayvanları için devletten hibe desteği almak mümkün. Kısaca özetlemek gerekirse hibe kredisi alanlar, doğru adım attıkları takdirde her yıl bu kredilerden veya faizsiz kredi desteklerinden yararlanabilir. Ancak çoğu vatandaş hibe demek bedava anlamına getirdikleri için devleti aldatma çabasına girmekte ve ölü hayvanlar üzerinden paranın üzerine konmakta. Bu yüzden ileri ki yıllarda yeni hibe kredisi başvuruları kabul edilmemektedir.

Bunların dışında arıcılık alanında da devlet desteği söz konusudur. Arıcılık ile uğraşan kişiler bu alanda işletmelerini büyütmek veya yeni bir girişimde bulunmak üzere başvuru yaparak destek alabilmeleri söz konusudur.

Hibe Kredilerine Başvuru Nasıl Yapılır?

Kırsal alanda yaşayan ve işini geliştirmek için maddi desteğe ihtiyaç duyan kişiler için devlet son yıllarda bu alanda faaliyet gösteren ve üretime odaklanan kişilere ciddi şekilde destekler vermektedir. Gerek çiftçilik, gerekse çiftlik ile ilgili üretim odaklı işletmeler her zaman büyük oranda destek alabilmektedir.

Destek bölgesinde yer alan girişimciler yapılan İPARD çağrıları kapsamında %50 %70 oranında canlı hayvan için destek alması söz konusudur. Bu desteklemeler hibe şeklinde olmaktadır yani geri ödemesi yoktur. Destek bölgelerinin dışında kalan çiftçiler için TKDK üzerinden ödemeler yapılmaktadır. Özellikle Ziraat bankası bu konuda faizsiz veya çok düşük faizli kredi desteği ile her zaman çiftçilerin ve üretim odaklanan pek çok girişimciyi desteklemektedir. KOSGEB bu konuda canlı hayvan alımına ilişkin bir destek sunmasa da bu alanda TKDK KOSGEB’in görevini üstelenmiştir. Dolayısıyla bu alanda yapacağınız girişimleri TKDK ile görüşebilirsiniz. KOSGEB bu alanda her ne kadar canlı hayvan alımına ilişkin bir destek sunmasa da işletme içine alınacak olan makine, teçhizat konusunda desteklerinin olduğunu biliyoruz.

Hayvancılık hibe alanında esas desteği hibe olarak TKDK sunmaktadır.  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak bilinen kurum kırsal alanda hayvancılık teşvikleri 2020 ile ilgili yapacağınız girişimlerde büyük oranda destek sağlamaktadır. Bu konuda ikametgah iliniz destek yapılacak iller arasında yer alıyorsa siz de desteğinizi alabilir ve kısa zamanda desteklemelerden faydalanabilirsiniz.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın