Devlet üretim alanında atağa geçmek için hayvansal ürünlere çok destek vereceğini belirtmişti. Bunlardan biri de hindi yetiştiriciliği hibe programlarına 2021 yılında da teşvik verilmesi. ” Hindi Çiftliği Devlet Desteği ” adı altında nelerin gerekli olduğunu kar-zarar tablosu ve hangi hindi türlerinin daha elverişli potansiyel kazandığını buradan öğrenebilirsiniz.
Hindi Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2021
Hindi yetiştiriciliği başvurularına ister kurumsal isterseniz de bireysel bazda başvurmak mümkün. Burada dikkat etmeniz gereken sıfırdan Hindi yetiştiriciliğine girenler, hibe programlarına katılarak kosgeb iş planı hazırlamaları ve buna göre planın onaylanması gerekeceğini belirtelim. Onay alan Hindi yetiştiriciliği programları sayesinde iş yeri kurulum ve ürün alımında hibe miktarlarından yararlanabilirsiniz. Genelde Hindi yetiştiriciliği bölge olarak doğu Anadolu bölgesi geçmiş yıllarda seçildiğini fark ediyoruz. 2021 yılında ise Hindi yetiştiriciliği bölgeleri Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine kaydırılacak. Hindi yetiştiriciliği destekleme oranı %60 dır bu oran erkekler için geçerli eğer bayanlar başvurursa bu oran %80 e kadar çıkacaktır. 1000 adet Hindi yetiştiriciliği için ödenebilen hibe desteği 2018 yılında 125000 TL olarak verilmiştir.
Hindi yetiştiriciliği ve destekleme aşamasında Tarım ve Orman Bakanlığı devrededir. Bu nedenle gelişmeler olduğunda bakanlığın resmi sitesi üzerinden duyuru yapılacaktır. Duyurular için buradan bilgi alabilirsiniz.
Hindi Çiftliği Devlet Desteği 2021
Bakanlık duyuruları açıkladıktan sonra başvuru tarihlerini de yayımlıyor. Genele bakıldığında duyuru metinleri açıklanma aşamasında başvurular 15 ile 30 gün içinde alınıyor. Orada geçen gerekli evrakları temin ederek (ıslak imzalı ve mühürlü olmasına dikkat ediniz) tarım bakanlığı il müdürlüğü ilçelerde ise ilçe tarıma gitmeniz gerekiyor. Başvuruyu alan ekip, il proje yönetimi olup burada değerlendirme yapılmaktadır. Burada başvuru evrakı üzerinde geliş tarihleri ve evrak kayıt numarası eklenir. Başvuran şahıs, bu evrak numarasını almakla sorumludur. Başvurular şahsen yapılmakla beraber, hindi yetiştiriciliği hibe programları için 15/30 gün ile sınırlıdır.
- Hibe Başvuru Formu (Kaz için Ek-2) bunu kuruma gidince alıyorsunuz.
- İkametgah belgesi nüfustan çıkarılır
- Yatırımcıya ilişkin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı (Tüzel Kişilik), Şirketler içindir
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak), Basittir
- Temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (Tüzel Kişilik) Şirketler içindir
- Tahmini Sabit Yatırım Tutarı ve Temin Plan Tabloları (Ek-3) veya (Ek-4) Kosgeb iş planı için
- Sabit yatırım yapılacak arazilere ait aidiyet belgesi. (Ek- 9) veya (Ek-10)
- Yeni inşaat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Yatırım yerinin eş, birinci derecede akrabalara ve kardeşlere müstakil tapu ile ait olması durumunda, alınacak noter onaylı muvafakat ile inşaat yapılabilecektir. Üzerine yeni inşaat yaptıracak işletmelerde arsanın yatırımcı ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğuna dair yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge istenecektir. (Yatırımı MPDK tarafından onaylandıktan sonra)
- Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için)