İhtiyaç Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Bankalardan tüketici ihtiyaç kredisi başvurusu yaptıktan sonra vatandaşlar, bu kredinin kaç günde çıkacağını öğrenmek isteyebilir. İhtiyaç kredisi kaç günde çıkar, en uygun faiz hangi bankada ve daha fazlası burada.

İhtiyaç kredisi, müşterilerin bankalardan en çok talep ettikleri ürünlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Bununla birlikte özellikle de son yıllarda yapılan düzenlemeler neticesinde başta ihtiyaç kredisi olmak üzere birçok talebin karşılanmasına yönelik otomasyon sistemleri hazırlanmıştır. Bu otomasyon sistemleri, ön değerlendirme aşamasını üstlenerek herhangi bir çalışanın doğrudan müdahalesi olmaksızın gelen talepleri değerlendirmekte ve ön onayı çıkarmakta ya da başvuruya olumsuz yanıt vermektedir. İhtiyaç kredisi kaç günde çıkar sorusunun yanıtı da aslında burada yatmakta ve otomasyon sisteminin ne kadar başarılı çalıştığına bağlı olmaktadır.

Tüketici (İhtiyaç) Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Konuyu biraz daha detaylı bir şekilde ele almamız gerekirse, ihtiyaç kredisi, başvuru yapılan kanala göre değişen sürelerde yanıtlanmaktadır. SMS ya da ilgili bankanın mobil uygulaması üzerinden yapılan başvurular birkaç dakika içinde ön onay alabilir ya da olumsuz yanıtla karşılaşılabilir. Yani bu kanallar en hızlı yanıt süresine sahiptir. Eğer başvuru olumlu ise kredi onay mesajı ortalama 3 dakika içinde gelecektir.

Telefon üzerinden yapılan başvurularda ise bu süre telefon görüşmesini de ekleyecek olursa 5 ila 10 dakika arasında değişmektedir. Bu noktada banka müşterisinin özel bazı müşteri tanımlamaları bulunuyorsa ve öncelikli bir konumu varsa süre daha da kısa olabilir. Şubeler üzerinden yapılan başvurular en uzun yanıt süresi sonrasında müşteriye iletilmektedir. Bu durumda süre bir güne kadar çıkabilir.

İhtiyaç Kredisi Onay Süresinde Kredi Notu Önemli mi?

Kredi notunun onay süresinde bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü sistem her durumda gelen talebi kredi puanı ya da diğer bir ifadeyle kredi notu da dahil olmak üzere sistemlerde kayıtlı birçok bilgiye hızlı bir şekilde ulaşarak yanıtlayabilir.

İş Bankası, Garanti Bankası, TEB, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi, Akbank, Finansbank, HSBC, DenizBank, ING Bank ve Şekerbank gibi popüler bankalar aşağı yukarı aynı sistem üzerinden değerlendirme yaptıkları için ihtiyaç kredisi onay süresi de aşağı yukarı aynıdır. Ancak müşterileriyle kurdukları iletişim kanallarının kalitesi ve hızı süreyi etkileyebilmektedir.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın