Vatandaşlar imza beyannamesi almak için noterde ne gerekli, yanımızda ne götürmeliyiz sorusuna yanıt arayabilir. Zira zamandan tasarruf sağlamak adına aşağıdaki belgeleri beyanname öncesinde yanınızda bulundurmanız önem arz eder.
Bireyler veya şirket sahipleri noterden alacakları, imza beyannamesi için ne gerekli şartların neler olduğunu merak edebilir. Zamandan kazanç sağlamak adına imza sirküsü dahil bir çok noter konularına da buradan ulaşabilirsiniz.
Noter İmza Beyannamesi
İmza beyannamesi pek çok resmi işlerde gerekli olan bir evrak türüdür. Özellikle banka işlerinin tümünde imza beyannamesi talep edilir. İmza beyannamesi alabilmek için en yakın notere giderek imza beyannamesi talep ettiğinizi söylemenizin ardından hızlı şekilde imza beyannamesini alabilirsiniz. İmza beyannamesi ile sizler de artık yaşamınızın büyük alanında yapacağınız resmi işlemleri çok daha rahat şekilde yapabilirsiniz. Çünkü imza beyannamesi ile tamamen kötü ve art niyetli kişilerin önüne geçmiş olacaksınız.
İmza beyannamesi alabilmek için vatandaşlardan istenen bir takım evraklar vardır, bu evrakları tamamladıktan sonra sizler de notere başvurarak kolay şekilde evrakları alabilirsiniz.
İmza beyannamesi ile neler yapılabilir? Sorusuna cevap olarak resmi işlemlerin tümünde imza beyannamesi talep edilmektedir, örneğin şirkete bir pos makinesi almak istediğinizde sizden banka imza beyannamesi talep edecektir. İmza beyannamesi alabilmek için vergi levhası, şirketin kayıtlı bulunduğu ticarat sicil gazetesi, imza sirküleri çıkarmak isteyen kişiye ait olan nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunduğunuzda kolay şekilde imza beyannamesi alabilirsiniz.
İmza Beyannamesi Nereden Alınır?
İmza sirkülerinin en temel şartlarından biri de noter tarafından onaylı olması gerekmektedir. Noter onaylı olmayan imza sirküleri kabul edilmeyecek, talepleriniz geri çevrilecektir. Bu yüzden bu belgeyi alırken noterden birkaç nüsha halinde almanız sizin için daha faydalı olacaktır. İmza sirküleri alırken yukarıda yer alan evrakların yanı sıra noter sizden üç farklı yere imza atmanızı ister. Böylece ilgili imzanın size ait olduğu onaylanmış olmaktadır.
Kısaca özetlemek gerekiyorsa imza beyannamesi en yakın noter’den şahıs adına çıkarılarak alınmaktadır. Bu nedenle notere gidenlerin yanlarında TC veya ehliyetini ibraz etmeleri gerekiyor. Başkası adına bu beyanname verilmez!