Kimlik kartı ücreti internetten nasıl ödenir; sorusuna yanıt vermek istersek kimlik kartı harcı için gerek bankaların internet siteleri, atmler, ptt şubeleri veya edevlet online ödeme aracı ile ödeyebilir ve sonrasında yeni nesil kimlik kartı başvurusu yapabilirsiniz. Öncelikle bu harç parasının yatırılması zorunludur aksi takdirde yeni kimlik kartına başvuru yapılmaz.
Nüfus cüzdanı artık yenilenmiş olup, yeni nesil kimlik kartı boyutu daha da küçürülmüş ve üst seviye güvenlikli hale getirilen cip atanmıştır. Bu kimlik sayesinde birçok avantaj sizleri yani vatandaşları beklemekte. Ancak hala eski kimlikle dolaşan vatandaşlar olduğu gibi yeni nesil kimlik kartına geçmeniz zorunlu olmuştur. Aksi takdirde hiçbir resmi kurumda işlemler yapılmadığı gibi cezai işlemde söz konusu olabilir.
Kimlik Kartı Ücreti İnternet Nasıl Ödenir?
Teknoloji mobil çağında olmamanız nedeni ile bankacılık işlemleri artık parmaklarınızın arasında bulunan mobil cihazlar ile yapılmakta. Tüm resmi kurum ödemeleri dahil başvuru için gereken harç paralarının da ödenmesi yine bu mobil araçlar ile yapılabiliyor. İnternetin olduğu her alanda resmi kurum ücretleri, başvurular, harç ve vergi ödemeleri dahil birçok hizmeti sunan bankalar bu sayede ödeme alabiliyor ve vatandaşların sorunlarına anlık çözümler getirebiliyor. Bunlardan biri de kimlik kartı ücreti bankalar tarafından tahsil edilmesidir.
- Tüm bankaların internet bankacılığı
- Tüm bankaların mobil şubeleri
- Bankaların ATM cihazı üzerinden
- Maliye’den
- PTT şubelerinden
- Banka şubelerinden
- https://ivd.gib.gov.tr
Yukarıdakilerden birini kullanarak yeni kimlik ücreti yatırılabilir. Bu nedenle vatandaşların akıllarındaki soru olan yeni kimlik ücreti nereye nasıl ve ne kadar yatırılır sorusuna yanıt vermiş olacağız.
Kimlik Kartı Harcı Nasıl Ödenir?
Bildiğiniz gibi eski kimlik kartlarında cip olmadığı gibi bir takım güvenlik açığı bulunuyordu. Ancak yeni nesil kimlik kartları üzerine eklenen cipler sayesinde kişinin güvenlik seviyesi maksimuma çıkartılmıştır. Parmak izine kadar bir çok ayrıcalıklar bu kimlik kartına eklenerek, sizlerin daha da güvenlikli yaşam sürmenize imkan tanıdı. Nüfus müdürlüklerinden alınan kimlik kartı için ön başvuru aşamasında sizlerden kimlik kartı harcı yatırılması talep edilmektedir.
En basit yollardan biri olan online ödeme sistemi üzerinden yapılacağını belirtmiştik. Bunun için
https://ivd.gib.gov.tr
yukarıdaki adrese girerek, edevlet şifreniz ile giriş yapıyoruz. Burada edevlet üzerinden tüm kişisel bilgilerinize erişebilirsiniz. En önemlisi de resmi kurumlardaki borç durumlarınızı anlık hızlarda ekrana taşıyarak, nerede ne kadar borcunuzun olduğunu görebilirsiniz. Anlık ödeme yaparak, kredi kartı sayesinde borcunuzu ödeyebilir ve kimlik kartı harcını da yine buradan yapabilirsiniz.
Kimlik Belgesi Ücreti ATM’den Nasıl Yatırılır?
Vatandaşların çoğu internetin olmadığı anlarda kimlik kartı ücretinin atm cihazı üzerinden nasıl yatırılacağını öğrenmek isteyebilir. Burada bilmeniz gereken detaylar arasında; kimlik belgesi ücreti tüm banka atm cihazı üzerinden yatırılmasıdır. Yani banka şubesi fark etmediği gibi size en yakın atm ye giderek doğrudan kimlik yenileme veya çıkarma ücreti harcı yatırılabilir.
Kartsız işlemler menüsünden ödemeler sekmesine girerek, kimlik kartı işaretlenerek tc kimlik numarası üzerinden ödeme yapabilir. Bu işlemler aynı şekilde kimlik yenileme ücreti nasıl yatırılır sorusuna da yanıt şeklindedir.
Yeni Kimlik Ücreti 2020 Ne Kadar Oldu?
Çipli kimlik nasıl alınır, yeni kimlik ücreti 2020 yılında ne kadar oldu sorularına yanıt vermek istediğimizde yukarıdaki bilgileri okuyarak, kısa sürede çipli kimlik kartına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle yeni kimlik kartı ücreti dahil tüm yenileme ve kart detaylarını aşağıdaki ekrandan öğrenebilirsiniz.
Değişim Nedeni | Tutarı |
Kimlik Yenileme Ücreti | 22,50 TL |
Evlilik Nedeni İle Kimlik Değiştirme Ücreti | 22,50 TL |
Yıpranmış ve Eskimiş Kimliği Değiştirme Ücreti | 22,50 TL |
Yeni Doğan Bebek İçin Ücret | Ücretiz ( İlk 1 Ay İçinde) |
Yeni Doğan Bebek 45 Gün Geçirilmiş İse | 22,50 TL |
Kaybolan Kimlik İçin Başvuru | 45,00 TL |
Yeni doğan çocuklar için kimlik kartı çıkarmak isteyenler ücret ödemezler. Burada yeni kimlik kartı için resim götürmeniz zorunlu değildir. 15 yaşına kadar kimlik kartına resim yüklenmez. Bu nedenle yeni doğmuş çocuğun kimlik kartı işlemleri için çocuk doğduktan 45 güne kadar resmi belgenin olmasına dikkat edilmelidir. Kimlik kartını çıkarmak için yanınızda doğum belgesi götürmeniz zorunludur. Anne ve babanın TC kimlik kartı yanında götürmeleri ve çocuğu götürmeleri zorunlu değildir.