Bireyler hayal ettiği iş yerini açmak için devlet destekli kredilerden kosgeb aracılığı ile yararlanabilir. Medyada sıklıkla haberlerini gördüğünüz kosgeb sayesinde hayalini gerçekleştiren şahısların sayısında ciddi bir artış yaşanması, kosgeb sayesinde mümkün olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Yapacağınız işlemler çok basit olup, kosgeb girişimcilik kursları en önemli kriterlerden bir tanesidir. Bu nedenle işyeri açma kredisi 2020-2021 yılları dahilinde de vatandaşlar ile paylaşılmaya devam edecektir.
İşyeri Açma Belgesi (Ruhsat Alma)
Ruhsat almak isteyenlerin öncelikle il veya ilçelerde bulunan, belediyeye uğraması şart. Esnaf kredisi ile birlikte iş sahibi olmak isteyen girişimcilere devlet bankaları tarafından krediler sunuluyor. Bankacılık sektöründe yer alan Vakıfbank, Ziraat bankası, halkbank, iş bankası, yapı kredi gibi pek çok banka iş yeri açma kredisi tüketicilere sunmaktadır.
Devletin verdiği kredilerden kişiler dilediği gibi yararlanıp iş yeri açabilirler. Devlet bankalarından veya özel bankalardan bu kredileri alabilirsiniz. Eğer aklınızda küçük yeri açma gibi bir düşünce varsa basit usulle vergiye tabi olabilirsiniz. İş yeri kredisi açmak için yapmanız gereken detayları ve istenen şartları sizlere ileteceğiz.
İş Yeri Kredisi 2020
İş yeri kredi alabilmeniz için findeks puanınız yani kredi notunuz iyi olması gerekiyor. Findeks puanı iyi olmayan kişiler maalesef kredi kullanamazlar. Girişim yapmak istiyor ancak yeterli finansmanı yoksa bankalardan iş yeri kredisi 2020 yılı kampanyasından yararlanabilirsiniz. Bankanın tüketicilere sunduğu iş yeri açma kredisi ile kendinize finansman sağlayıp iş yerini açabilirsiniz. İş yeri kredisi için kredi alabileceğiniz üç seçenek bulunuyor. Bu seçenekleri hep birlikte inceleyelim.
Yeterli finansmanı olmayan kişiler için devlet tarafından girişimcilere verilen iş yeri açma kredisinden yararlanabilirsiniz.
Devlet bankalarından tüketicilere sunulan sıfır faizli iş yeri açma kredisinden yararlanabilirsiniz.
Özel bankalar ve finansal kuruluşların iş yeri açmak isteyen kişilere sunduğu kredilerden yararlanabilirsiniz. Bankaların kişilerin iş yeri türüne ve tüzel kredi skorlarına göre faiz oranı ve kredi açılış miktarı vermektedir. Üst limit alacağınız krediniz kredi skorun ve gelirine bağlı olarak belirlenir. Yüksek miktarda kredi kullanmak istiyorsanız bankaya ipotek gösterebilirsiniz. Uzun süredir iş yeri işletiyor veya ortak durumdaysanız kredi almanız daha kolay olur. İş yeri kredisi alırken bankadan vergi levhası, fatura belgesi, tapu belgeleri gibi benzer belgeler banka tarafından talep edilir. Gerekli evrakları temin ederseniz iş yeri kredisinden yararlanabilirsiniz.
İş yeri Açma Belge Başvurusu
İş yeri açmak için belgelere sahip olmanız gerekiyor. Bu belgelerin detaylarını iş yeri açmak için istenen bilgileri sizlere iletelim.
- Okul diplomasının aslı ve fotokopisinin olması gerekiyor.
- Nüfus cüzdanınız aslı ve fotokopisi olması lazım.
- 4 adet iş yeri açmak isteyen kişinin vesikalık fotoğrafı gerekiyor.
- Sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu gerekiyor.
- Dilekçe
- İş yeri açma belge başvurusu için gereken belgeleri sizlere iletmiş olduk.