Günümüz şartlarında iş kuranlara devlet desteği olmakla beraber hem hibe hem de faizsiz esnaf kredilerinden yararlanma fırsatı verilmektedir. Bu nedenle bireyler işyeri açmak isteyenlere kredi veren kurumları merak edebilir. Bu sayede var olan işyerlerini büyütebilir veya yeni bir iş fikrini kendi işine uygulama fırsatından yararlanabilir. İş kurmak sanıldığı kadar zor olmamakla beraber yapılacak olan iş kategorisini belirledikten sonra diğer kısımlar etkenlere bağlı olarak hızlanabilir.
İş Kuranlara Devlet Desteği
İşyeri açmak ve girişimci olmak genç yaşlı demeden pek çok kişinin hayalidir. Son yıllarda iş kuranlara devlet desteği ile büyük ölçüde girişimciye verilen desteklemelerde hızlı şekilde artış göstermiştir. Devletin desteklemelerinin ardından da bazı bankaların faiz oranlarında düzenlemeler yapılmıştır. Faiz oranlarında yapılan ciddi indirimler ve devletin de yeni girişimcileri desteklemesi üzerine pek çok kişi hayalindeki işletmeyi ve girişimi hayata geçirmek üzere işe koyulmaya başladı. Girişimcinin iş ya da hizmet üretirken destek alacağı hibe ya da kredi desteği veren kurumların neler olduğunu devletin bu konuda hibe desteği vermesi için hangi şartları yerine getirmek gerektiği gibi temel bilgileri bu başlık altından öğrenebilirsiniz.
Söz konusu iş kurmak isteyenlere hibe verildiği gibi (girişimcilik sertifikası alıp kosgeb üzerinden başvuruyorsunuz) çoğunlukla kobi kredisi ile bu mümkün. Yani düşük faizli kobi işletme kredileri ile hayal ettiğiniz işinizi gerek teminat karşılığında gerekse yüksek kredi notuna sahip olmanız dahilinde alabilirsiniz.
Devletten Hibe ve Kredi Desteği
Girişimcilerin iş kurarken en büyük desteklerinden birisi de devlettir. Devletin hibe ya da kredi desteği ile girişimciyi her zaman desteklemesi, girişimciyi destekleyen bir takım uygulamalar içine girmesi ile artık ilgili uzmanlık alanında bilgisi olan kişiler girişimcilik sertifikası alarak işletmelerini kolay şekilde açabilmektedir. Devletten hibe ya da kredi desteği alabilmek için neler yapmak gerekir? Öncelikle Girişimcilik sertifikasına sahip olunmalıdır.
Girişimcilik sertifikası alındığı süreçte devamsızlık yapılmaması da yine diğer şartlar ve kriterler arasındadır. Girişimciler projelerini KOSGEB’e sunarak işletmelerinin gelecekteki rolü ve önemi, gelecekteki tahmini istihdam sayısı gibi temel şartları belirleyerek sunduktan sonra girişimcinin alması gereken Hibe ya da kredi desteği belli olur. Girişim türü ve rolüne göre tamamına hibe ya da kredi desteği çıkabilmektedir. Böylece Devletten alınan hibe ya da kredi desteği ile girişimci hayalini kurduğu işletmesini devlet hibe desteği ya da uygun fiyatlı kredi desteği ile kolay şekilde elde edebilmektedir. Sizler de devletin girişimciye verdiği destekten faydalanmak için hemen KOSGEB’e başvurabilirsiniz.