Kosgeb kredisi nasıl alınır konusunda bilgiye sahip olmak isteyen bireyler, 2020 kosgeb girişimci kredisi başvuru şartlarını merak edebilir. Zira kosgeb, herkese kapılarını açmamakta ilgili şartları ve evrakları getirmeyenlere başvuruları kabul etmemektedir. Bu nedenle 2020 kosgep kredileri, kosgeb girişimcilik sertifikaları hakkında tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.
2020 Kosgeb Kredisi Başvurusu
Bildiğiniz gibi kosgeb kredilerinde hem faizsiz kredi hem de hibe kredi programlarından yararlanabilirsiniz. Genelde esnaflara faizsiz kredi çıkarken, girişimcilere hem hibe hem de faizsiz kredi veya düşük faizli kredi sunulur. Düşük faizli kredileri, kosgeb hibe programında başarılı olmayanlara, bankalar tarafından uygun faizli kredi teklifi sunulurken, hibe alanlara da genelde ziraat bankası ve kosgeb aracılığı ile anlaşmalı bankalar kredi sunar. Bunlar geri ödemesiz olup, kredi şartlarını taşıyanlara masrafsız olarak verilmektedir. Esnaflara ise sadece kredi masrafı adı altında 200/500 lira arasında bir masraf kesintisi uygulanarak faizsiz kredi verilmektedir. Ödemeler ise 1 yıl ertelemeli olmak üzere, her 3 ay da bir olmak üzere 36 taksite bölünerek geri verilmektedir.
Bu kadar iyimser havanın ardından şimdi de kosgeb kredisi için başvuru şartlarının neleri kapsadığını belirterek sizlere yardımcı olalım. Özellikle iş kurmak isteyenlerin en çok merak ettikleri kısımlar arasında bunlar bulunuyor. Öncelikle şunu da belirtmekte fayda olacaktır. Kosgeb diye bir banka yoktur yani krediyi kendi cebinden vermiyor sadece aracı konumunda olup, şartları taşımanız durumunda devlet, bankalardan alacağı faizi karşılar ve size ana parayı sunar. Ancak hibe programlarında devlet tüm parayı karşılıyor ve tüketiciye hizmet dahilinde sunuyor.
Kosgeb Kredisi Başvuru Şartları Neler?
Kosgeb hibe programları için genelde girişimcilik sertifikası talep eder. bu sertifikayı 32 saat süren kosgeb kurslarından alabilirsiniz. Her il de 81 ilin tamamında kosgeb kursları her 3 ayda bir açılmaktadır. Ancak kurs açılma süreleri değişkendir yani bir ilde daha erken girişimcilik kursları açılmışken, diğer illerde farklı aylarda açılabilir.
Kursu başarılı geçiren adaylar, kontenjan dahilinde hibe programları işlemine devam eder. Burada önemli olan ve dananın kuyruğunun koptuğu manasında bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. Yani kosgeb hibe kredisini hangi amaçlar ile ne şekilde hangi araçlar ile alacağınızı detaylandıran 30 sayfalık bir açıklama projesi yapmanız gerek.
Ev hanımlarının kosgeb başvuruları daha hızlı onaylandığını belirtelim. Özellikle evli iseniz başvuruyu eşinizin adına yapmanız sizlerin yararına olacaktır. Sizlerde faizsiz kredi başvuru şartlarını merak ediyorsanız aşağıdaki evrakları önceden hazırlamanız sizlerin zamandan kazanmasını sağlayacaktır.
Kosgeb Veritabanına Kayıt 2020
Öncelikle aşağıdaki adımları yapalım ;
- İlk olarak lütfen BURAYI tıklayınız.
- Daha sonra menünün en aşağısında yer alan iki kutucuğu işaretleyiniz.
- Yeni en altta yer alan ” başvur ” butonuna tıklayınız.
- Ekranın ortasında açılan kutucuk da ilgili yerleri doldurunuz. Sonra ileri diyerek işlemi sonlandırın
İlgili evraklar dahilinde kosgeb il müdürlüklerine gidilmelidir. Ayrıca bilgi almak için kosgeb telefon numarasından da destek alabilirsiniz. Bunun için
http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/iletisim
yukarıdaki adresten hangi ilde bulunuyorsanız, o ile tıklayarak iletişim numarasına bakabilirsiniz.
Sonrasında kosgeb evrakları içinde sizlerden kosgeb iş planı örneği talep edecek. Bu da önemli etkenlerden bir tanesidir özgün olarak yazılmalı ve ne kadar çok sayfa olursa o kadar olumlu yani onaylanma ihtimali olacaktır. Sunum, kurul tarafından onaylanır ise işlemler başlatılır genelde 3 kez hakkınız olacaktır. İş planı örneğinin onaylanmasında, üretimlere dikkat edilmelidir zira kosgeb sizden sadece kendinizi düşünmenizi istemez, yanınızda başkalarının da aktif rol oynamasını talep eder. Biz buna eleman almak diyoruz. Üretim konusunda kosgeb onay vereceğini belirtelim bu yüzden iş planı üretime dayalı olması önemlidir. Onaylanan kosgeb iş planlarında artık rahat günler sizleri bekleyecek. Zira destek alamayacağım, param yatmadı konuları aklınızdan artık çıkmalı. Zira ekonomik destek paketleri hızlıca sizlerin arkasından gelecektir. Son olarak ise
- İşletmenizi kurun ve gerekli harcamaları yapınız. ( Faturalarını almayı mutlaka ihmal etmeyin )
- Veri tabanına kayıt olun.
- Kobi beyannamesi formu doldurun.
- Bildi dokümanı çıktısı alın
- Girişimcilik Destek Programı başvurunuzu e-kobi girişi yaparak sağlayınız.
- İşletme evraklarınız, ve çıktısını aldığınız dokümanlar ile size en yakın birime ödemenizi almak için başvuruda bulununuz