Kosgeb sadece erkek bireylere girişimci desteği vermemekle beraber, kadın girişimci desteği konusunda da hem hibe hem de faizsiz kredi sunmakta. İlgili şartları sağlayanlar ve girişimcilik kurslarına katılanlara hızlıca bu ödeneklerden yararlanmak imkanı vermektedir. Devlet destekli krediler, olarak hem bayanlara hem de gençlere özellikle kadın girişimcilere faizsiz, hibe ve çok düşük faizler şeklinde krediler teklif etmekte. Bunlardan hangisi size uyarsa ona başvurarak, devlet destekli girişimcilik sertifikası yanında yararlanabilirsiniz.
Kosgeb Kadın Girişimci Destekleri
Her kadın bu girişimcilik desteğine başvurmakta serbest olup, ilgili şartları taşıyanlar ve başarılı olanlara devlet destekli tüm kredilerin kapıları açılmaktadır. Var olan işiniz var ise bunu büyütmek adına başvurabilir, sıfır iş yeri açmak içinde yine bu desteklerden yararlanabilirsiniz. Ama herkes başvuracağı için devlet, kadın girişimci desteği şartlarını ortaya attı. Hali ile bu şartlar dışında kalanlara ne yazık ki ödenek verilmediği gibi faizsiz kredilerden de yararlanamaz.
2020 kadın girişimci desteklerine bakıldığında devlet destekli bir çok projede ev hanımlarına hibe ve faizsiz kredi verilmişti. Önümüzdeki yıl yani 2020 yılı kadın girişimci destekleri içinde yine faizsiz krediler ve ev hanımlarına hibe konusu gündemde. Ev hanımı olanlar, sürekli olarak evde yaşlanmaya son verebilir ve can sıkıntısını gidermek isteyenler açacakları kendi iş yerleri sayesinde artık patron olabilir ve hatta emrinde yüzlerce eleman çalıştırabilirsiniz. Bu sayede hem sizler kazanacak hem de başkalarının da ekmek yemesini sağlayabilirsiniz. Geçen yıl her kadına dağıtılan faizsiz kredi üst limiti 50 bin TL olmakla beraber çoğun faizsiz 30 bin TL verildi. Üstelik geri ödemeler ise kredi aldığınız yıldan itibaren 6 yıl vadeye bölündü. Ayrıca her ay geri ödemek yerine 3 ayda bir olacak şeklinde taksitleri geri ödeyebilirdiniz.
Kosgeb Kadın Girişimci Desteği Şartları
Kosgeb hangi alanlarda destek veriyor, bize gelen sorulardan en fazla sorulanlar arasında. Kosgeb öncelikle iş üretimi yapan şahıslara veya firmalara destek olmakta. Yani üretkenlik olan iş planlarına hızlıca ödenek verilmektedir. Ev hanımlarına kosgeb kredileri verilmekle beraber, kadın girişimcilerin hangi alanlarda iş yeri açacaklarına henüz karar vermemişler ise aşağıdaki bilgiler sizlere faydalı olacaktır.
Eskiden devlet destekli krediler konusunda mikro kredi veriliyordu ev hanımlarına. Çalışmayan ev kadınlarına verilen bu kredi türünde şuan ki sistem ile kıyaslandığında çok fark oluşuyor üstelik daha da karlı bir yatırıma dönüşebilir. Özellikle bayanların iş hayatına atılmasında esnaf kredileri can kurtaran kredi görevinde. Var olan iş yerinde veya sıfır açacak bir kuaför içinde alınacak malzemeler için, devlet hızlıca kredi desteğini sunmuştu. Girişimcilik alanlarında destek almak isteyenler en kısa sürede bağlı bulunduğu ildeki kosgeb il müdürlüğüne ulaşarak veya telefon ederek konu hakkında bilgi talep edebilir. Peki bu şartlar neler?
İşte detaylar: Öncelikle kosgeb il müdürlüğü her ay kurs açmaktadır bu kursun adı ” girişimcilik kursu ” olarak karşımıza çıkıyor. Bunu öğrendikten sonra kurs başvurusu için kayıt oluyorsunuz il müdürlüğüne giderek, giderken 2 adet fotoğraf ve kimlik kartınızı götürün. Kursu belirli günlerde giderek yerinde öğreniyorsunuz. Sonrasında bu kurs sonucunda girişimcilik belgesine hak kazanıyorsunuz. Artık işiniz basit olmakla beraber tüm detayları sizlere kosgeb danışmanınız sunuyor.
Ev Kadınlarına Faizsiz Kredi
Devlet tarafından verilecek olan kredilerin üst limiti 15 bin TL’ye kadar çıkmakta. Özellikle ev kadınları aile bütçesine katkı sağlamak adına ek iş olsun bir çok iş fırsatını değerlendirmektedir. Bunlardan biri de kosgeb sayesinde ilgili tutarı faizsiz olarak almalarını sağlamak için devletin resmi adımları atması. Üstelik 15 bin TL tutarındaki faizsiz krediyi alanların geri ödemesi çok iyi düşünülmüş denilebilir. İlk 2 yıl geri ödemesiz olmakla beraber kredinin vadesi ise 8 yıl olarak karşımıza çıkıyor.
Faizsiz krediden yararlanmak için destek verilen alanlara bakıldığında el sanatları başta olmak üzere , tarımsal alanlar ve yöresel üretim yapan kategoriler başı çekiyor. Aile bakanlığının katkı sunduğu projenin resmi adı ” gelir getirici projeler ” olmakta. Başvurular ise il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacaktır.