Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır? (Detaylı Anlatım)

Bireyler, kosgeb kredi için nereden ve nasıl başlayacağını merak edebilir. Zira kosgeb kredi şartları kadar, kosgeb hibe konusunda da destek vermektedir. Bunlardan en önemlisi kosgeb hibe kredisi nasıl alınır, kimlere hibe kredi verilir veya şartları neler? İşte tüm detayları bu yazımızda; detaylı anlatım olarak bulabileceksiniz.

Kosgeb Kredi Nedir?

Öncelikle kosgeb açılımına bakalım; küçük ve orta ölçekli işletmelerin oluşturduğu bir birimdir. İnsanlar kosgeb diye bilmektedir ancak yazım dillerinde kosgep olarak geçtiğini hatırlatalım. Bu işletmeleri ekonomik ve eğitim açısından destekleyen kosgeb, yurdun tüm illerinde bulunmakla beraber, sizlerde kosgeb iletişim kısmından bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne ulaşarak, konu hakkında bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Kosgeb kredisinde 2 farklı kredi türü bulunuyor. Bunlar hibe kredileri (karşılıksız kredi geri istenmiyor) diğeri de faizsiz krediler. Faizsiz kredileri genelde esnaflara ve genç girişimci bireylere kurs karşılığında vermektedir. Genç girişimcilerin faizsiz ve hibe kredilerinden yararlanması için kosgeb müdürlüğü, bireylerden girişimci sertifikası talep etmektedir. Bu sertifikayı da yılın belirli aylarında işkur tarafından düzenlenen girişimcilik sertifikası başlığı altında verildiğini belirtelim.

2020 kosgeb kredi miktarlarına bakıldığında faizsiz 50 bin TL, faizsiz 100 TL genç girişimci desteği ve 30 bin TL hibe kredilerini gördük. Genelde esnaf olanlara faizsiz olarak 50 bin TL ye kadar kredi çıktığını görmekteyiz. Ödemeler ise 1 yıl geri ödemesiz olup, sonraki yıllarda her üç ayda bir olmak üzere geri ödüyorsunuz.

2020 kosgeb kredileri için şuanda belirlenen tutarlara baktığımızda faizsiz 50 bin TL ve genç girişimcilere 150 bin TL değerinde destekleme yapılacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Kosgeb Hibe Verilen Sektörler 2020

Her hibe başvurusuna ne yazık ki bakanlık kredi vermiyor. Bu nedenle başvuru öncesinde hangi sektörlerin hibe kredilerden yararlanmadığını öğrenmek sizlere bir katkı sağlayacaktır. Hibe tutarları da değişken olabiliyor misal geçen yıl faizsiz 50 bin TL kredi verilirken, 30 bin TL hibe kredisi verilmiştir. Bu yıl ise bu miktarların daha da artması beklenmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken hibe kredilerinden yararlanmak için sektöre uygun olarak adım atmak. Yani desteklenmeyen bir sektörden hibe kredi almak anlamsız olacaktır. Bu nedenle üretim anlamında hizmet veren çoğu projelere kosgeb destek verdiğini yenilemiştir.

  • Madencilik ve Taş Ocakçılığı
  • İmalat
  • Elektrik, Gaz, Buhar ve İklimlendirme Üretimi ve Dağıtımı
  • Su temini, Kanalizasyon, Atık Yönetimi ve İyileştirme Faaliyetleri
  • İnşaat
  • Toptan ve Perakende Ticaret, Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı
  • Ulaştırma ve Depolama
  • Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri
  • Bilgi ve İşlem
  • Finans ve Sigorta Faaliyetleri
  • Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler
  • İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri
  • Kültür, Sanat, Eğlence. Dinlence ve Spor
  • Diğer Hizmet Faaliyetleri

Tabi sadece bunlar değil, bir çok sektöre kosgeb destek verdiğini belirtmiştir.

2020 Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır?

Öncelikle aşağıdaki adımları yapalım ;

  1. İlk olarak lütfen BURAYI tıklayınız.
  2. Daha sonra menünün en aşağısında yer alan iki kutucuğu işaretleyiniz.
  3. Yeni en altta yer alan ” başvur ” butonuna tıklayınız.
  4. Ekranın ortasında açılan kutucuk da ilgili yerleri doldurunuz. Sonra ileri diyerek işlemi sonlandırın

İlgili evraklar dahilinde kosgeb il müdürlüklerine gidilmelidir. Ayrıca bilgi almak için kosgeb telefon numarasından da destek alabilirsiniz. Bunun için

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/iletisim

yukarıdaki adresten hangi ilde bulunuyorsanız, o ile tıklayarak iletişim numarasına bakabilirsiniz.

Sonrasında kosgeb evrakları içinde sizlerden kosgeb iş planı örneği talep edecek. Bu da önemli etkenlerden bir tanesidir özgün olarak yazılmalı ve ne kadar çok sayfa olursa o kadar olumlu yani onaylanma ihtimali olacaktır. Sunum, kurul tarafından onaylanır ise işlemler başlatılır genelde 3 kez hakkınız olacaktır. İş planı örneğinin onaylanmasında, üretimlere dikkat edilmelidir zira kosgeb sizden sadece kendinizi düşünmenizi istemez, yanınızda başkalarının da aktif rol oynamasını talep eder. Biz buna eleman almak diyoruz. Üretim konusunda kosgeb onay vereceğini belirtelim bu yüzden iş planı üretime dayalı olması önemlidir. Onaylanan kosgeb iş planlarında artık rahat günler sizleri bekleyecek. Zira destek alamayacağım, param yatmadı konuları aklınızdan artık çıkmalı. Zira ekonomik destek paketleri hızlıca sizlerin arkasından gelecektir. Son olarak ise

  1. İşletmenizi kurun ve gerekli harcamaları yapınız. ( Faturalarını almayı mutlaka ihmal etmeyin )
  2. Veri tabanına kayıt olun.
  3. Kobi beyannamesi formu doldurun.
  4. Bildi dokümanı çıktısı alın
  5. Girişimcilik Destek Programı başvurunuzu e-kobi girişi yaparak sağlayınız.
  6. İşletme evraklarınız, ve çıktısını aldığınız dokümanlar ile size en yakın birime ödemenizi almak için başvuruda bulununuz.
İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın