Kosgeb ile Proforma fatura örneği merak edenler ayrıca Proforma fatura nasıl kesilir sorusuna yanıt arayanlar bu konudan bilgi alabilir. Bu sayede kosgeb üzerinden kredi talep için başvuruya gelen şahıslar, bu fatura örneğini de elde edebilir.
Proforma Fatura Nedir?
Teklif niteliği taşıyan fatura örneğidir. Bu fatura işlemlerinin bir mali yükümlülük taşıma işlemleri yoktur. Proforma örneği İnternet üzerinde kolaylıkla bulunabilir. Ticaret ve Vergi Hukuku tarafından “Proforma Fatura” işlemleri ile ilgili bir düzenleme yer almıyor. Her firma kendi bünyesi altında Proforma fatura işlemlerini kendi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde düzenleme haklarına sahipler.
Fakat Proforma Fatura göndermek amacı ile resmi fatura işlemlerini kullanamazlar. Fatura üzerinde kesinlikle “Proforma Fatura” şeklinde bir ibare eklenmelidir. Proforma fatura örneği görmek isteyenlerin İnternet üzerinden yapacakları aramalarda görebilirler. Bu nedenle bireyler, kobiler ve işletmeler için proforma fatura talep edilmesi kosgeb tarafından talep edilebilir.
Proforma Fatura Nasıl Hazırlanır?
Fatura üstüne “Proforma Fatura” ibaresi kesinlikle eklenmesi gerekiyor. İşlemler sonrasında bulunan bilgilere göre fatura işlemlerini yerine getirebilirsiniz. Öncelikle Faturanın tarihi yazılması gerekiyor. Daha sonra Mal / hizmet cinsi, Ödeme şekli ve Satıcının veya alıcının isimi veya unvanı, karşı tarafın adresi yer almalı. Malların menşei ve Teslim şekli açıklamaları yer alır. Mal ya da hizmetin birim fiyatları, miktarları, tutarları şeklinde yer alır.
Bunların yanında Malların ağırlıkları, ebatları ve miktarı da fatura içerisinde yer almalı. Bu seçenekler dışında gönderme işlemlerinin şekli ve faturayı düzenleyen kişilerin imzası fatura üzerinde yer alması gerekiyor. Açıklama şeklinde tam olarak anlamayan kişilerin Proforma örneği işlemlerini benzeri şirketlerden bulması oldukça kolay bir işlemdir. Bulamayan kişilerin İnternet arama motorlarına proforma fatura örneği yazarak birçok boş veya dolu örnekleri karşılarına listeleme işlemi yapabilirler.
Proforma Fatura İşlemleri Nerelerde Kullanılır?
Özellikle alım işlemlerinin yapılacağı durumlarda, bir teklife veya planlamaya ihtiyaç duyulacağı zamanlar içerisinde kullanılır. Herhangi bir alım işlemleri için izin, peşinat ödeme alınması gereken durumlar içerisinde proforma fatura belgeleri talep edilir. İthalat veya ihracat işlerinde kullanılması işlemleri şöyle gerçekleşiyor; ihracatçı açısından, ithalatçı kişiye verilen teklife göre yada ihracatçıyla ithalatçının aralarında anlaşmaları durumunda açılacak olan Akreditife esas teşkil etmesi işlemleri için yükleme/sevk işlemleri öncesi hazırlanması durumunda kullanılır.
Bu işlemlerde İthalatçı kişi, ihracatçının yapacağı teklifi kabul eder. Kabul etme işlemlerine dayalı, bir sipariş işlemi geçmek isterseler, proforma fatura işlemlerinin yarattığı koşullarını kabul ettiğini belirli şartlarda beyan etmek durumundadır.