KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 2021 Başvuruları

2021 yılı kosgeb girişimci desteği başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Zira yeni girişimci desteği miktarları 400 bin TL’ye kadar çıkabilir. Girişimciler ise başvuru adımlarını ve girişimci olma şartlarının neler olduğunu merak etmekte. Buna göre adım atacak olan girişimciler, 2021 yılı 150.000 TL başvuru şartlarını öğrenerek buna göre yön çizebilirler. Öncelikle şunu bilmenizde fayda var: başvuru adımlarını okuduğunuzda evrakların resmi olmasına özen gösterin zira kosgeb müdürlüğü personelleri eksik evrak olduğunda başvuruyu onaylamamakta.

Yeni Girişimci Desteği 2021

Kosgeb kendi işini kurmak isteyenlere ister bay isterseniz de bayan olsun destek olmaktadır. Ekonomik açıdan karşılıksız para yani hibe kredilerden de yararlanmak mümkün. Tabi her desteğin belirli şartları olduğunun altını çizelim.

Hibe desteği aşamalarında bir çok faktör devreye girmektedir. Devletin belirlemiş olduğu kesintiler de söz konusu olacaktır. Öncelikle işletme kurulması aşamasında belirli gider gitmektedir. Her kredi miktarında bu oran değişir. Belirli oranlarda makine teçhizat desteği veriliyor. Ayrıca işletme giderleri dahil personel maaşı ve kira giderleri de ödenmektedir. Burada belirli limitler dahilinde ödenek ayrılmaktadır.  Bunları biraz açarsak maddeler halinde;

  • 2.000 TL’si işletme kuruluş aşamasındaki giderler için (hiç bir evrak istenmeden ve hiç bir oran uygulanmadan işyerini kuran KOSGEB destekli işletmelere kuruluş tarihinden 1 yıl geçmemesi şartıyla doğrudan ödenir)
  •  18.000 TL’si makine, teçhizat ve ofis malzemesi giderleri için
  • 30.000 TL’si de işletme giderleri dediğimiz personel maaşı ve iş yeri kirası için kullanılabilmektedir. Aylık 5.000 TL’yi geçemez.
  • Burada işletme giderleri ve makine, teçhizat ve ofis malzemesi giderleri arasında % 50 oranına kadar destek miktarı aktarımı yapılabilir. Örneğin işletme giderleri 30.000 TL’den 45.000 TL’ye artırılıp makine, teçhizat ve ofis malzemesi giderleri 3.000 TL’ye indirilebilir. Ya da 18.000 TL olan makine, teçhizat ve ofis malzemesi giderleri 27.000 TL’ye kadar artılıp işletme giderleri desteği 21.000 TL’ye çekilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken taraf toplam tutar olan 50.000 TL hibenin hiç bir şekilde değişmemesi ve artırımın en fazla % 50 oranında yapılabiliyor olmasıdır.

Girişimci Desteği Nasıl Alınır? (BAŞVURU SÜRECİ)

Öncelikle şuna dikkat edilmelidir tüm kosgeb hibe programlarında KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi alınması zorunludur. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlara, girişimcilik sertifikası verilmektedir. Ortalama olarak girişimcilik eğitim süresi 1 hafta sürüyor ve burada kosgeb nace kodları dahil bir çok girişim hakkında ön bilgiler verilmektedir. Eğitim süresince kosgeb iş planı hazırlanması konusunda destek olunmaktadır. Son aşamada ise çıkardığınız iş planı kurula sunulur eğer ki kurul onay verirse davet edilir. Orada yani davette sizlerden ön bilgi talep edilir ve başarılı bir sunum olursa, adayı desteklemek adına destek süreci başlar.

Kosgeb destekleri vergiler ve sigorta primleri dahilinde kesilerek ödenmektedir. Erkeklerde oran %60 olurken, bayanlarda %80 olarak destekleme verilmektedir. Yani 100 bin TL destek için erkekler 60 bin TL bayanlar ise 80 bin TL almaktadır.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın