Kuyumcu Dükkanı Karlı Mıdır? Nasıl Açılır?

Kuyumcu dükkanı açmak isteyenler öncelikle ne kadar sermaye gideceğini öğrenmek isteyebilir. Bunun yanında kuyumcu açma şartları ve 2024 güncel altın fiyatları da bilinmelidir. Zira kuyumcu dükkanı içinde altın malzemeleri kadar dolar ve euro da bulunmakta. Bu nedenle alışverişin olması adına en az kuyumcu dükkanı içinde milyarlarca lira birikim olması zorunlu. İş yapmanız açısından dükkan içinde yüklü miktarlarda her üründen en az bir çeşit altın bulundurmanız önerilmekte.

Kuyumcu Dükkanı Açmak

Kuyumcu dükkanları günümüzde ekonomik hareketliliğin en çok yaşandığı alanların başında gelmektedir. Kuyumcu dükkanları kar oranlarına bakıldığında iyi kazandıran alanlardır. Ancak kuyumcu dükkanı açabilmek için büyük bir yatırım yapmak, içerisinde yer alan tüm altınları satın alma gücüne sahip olmak gerekmektedir. Kuyumcu dükkanı açmayı düşündüğünüzde dışarıdan oldukça basit ve pratik gözükmektedir. Ancak işin içine girdiğiniz zaman her şey oldukça farklı olmaktadır. Bu bağlamda kuyumcu dükkanı nasıl açılır ve kuyumcu dükkanı açarken karşılaşılan problemler nelerdir ve ortalama ne kadar bir bütçe gerekmektedir gibi merak edilen soruları sizler için cevaplandırdık.

Kuyumcu dükkanı açmak için gerekli olan sermaye ile işe başlayalım. Öncelikle kuyumcu açmak için bankalardan ya da hali hazırda birikintiniz varsa onları değerlendirerek dükkanı açabilir ve işletmeye başlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra ek olarak KOSGEB destekleri de zaman zaman olabilmektedir.

Kuyumcu Dükkanı Sermayesi

Öncelikle bir kuyumcu açmak için aylık belli bir kira gideri olacaktır. Bir kuyumcu açmanın sabit bir maliyeti dekorasyon, işçi, aylık kira gibi unsurları vardır. Bu giderlerin bazıları sabit olurken dekorasyon gibi giderler bir kereye mahsustur. Kuyumculuk sektöründe ortalama bir dükkan açabilmek için günümüz şartlarında 300 bin civarında bir bedeli gözden çıkarmak gerekir. Bu rakam ortalamadır. Dükkan büyüklüğüne göre bu oranlarda değişiklikler olabilmektedir.

Diğer merak edilen sorulardan birisi ise kuyumcu dükkanının kar marjıdır. Çeyrek altın, yarım altın ve tam altın gibi ziynet ürünlerinde kar marjı %5 den başlarken işçiliğin yüksek olduğu değerli pırlanta gibi takılarda ise kar marjı oldukça yüksektir. Bu bağlamda kuyumcular en çok işçiliğin fazla olduğu ziynet eşyalarından para kazanmaktadır.

Kuyumculuk Sektöründe Kar Marjı

Kuyumculuk sektörünün avantajlarından birisi de işlerin kötü gittiği zamanlarda altın bozdurarak anlık olarak paraya çevirme durumunun olmasıdır. Böylece hızlı şekilde sermaye paraya dönüşebilir. Bir dükkan için ortalama 2-3 kilogram altına ihtiyaç olabilir. Bu rakam yine iş yeri sahibi tarafından ödenmesi gereken bir bedeldir. Fakat bu sermayedir, olası zarar durumlarında hızlı şekilde paraya dönüştürülebilir.

Kuyumculuk sektörü için yer seçimi oldukça önemlidir. Çünkü insan trafiğinin yoğun olduğu, insanların bekleme alanlarına yakın olan yerlerde kuyumcu açmak çok daha iyi bir kar marjı bırakacaktır. Çünkü insanlar buralarda bekleme yaparken altın ihtiyaçlarını anlık olarak karşılayabilecek, akıllarına gelen altın ihtiyacını mağazaya girerek gidermekte. Böylece stratejik bir şekilde kuyumcu dükkanı yerini belirlemek lazımdır.

İçeriği Değerlendir
Photo of author

Nizami Çağlayan

Blog içerikleri üretir, kullanıcıları analiz eder merak ettikleri konulara dair konular üretir.
Yorum yapın