Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar? – 2024 (Net Bilgi)

Ziyaretçilerimizin sıklıkla sorduğu ve bilgi sahibi olmak istediği malulen emekli maaşı ne kadar? 1800 günle malulen emekli maaşı ne kadar? benzeri konulara bu içeriğimizde yer verdik.

Malulen emekli maaşları,  üzerinde en çok soru gelen konulardan biri. Malulen emeklilik, sigorta kapsamında çalışırken bir hastalık veya yaralanma geçirdiği için fiziken zorunlu çalışma kıstası gelen kişilere bağlanan aylık olarak tanımlanabilir. 2022 yılının son günlerini yaşarken, birçok bakanlık ve bağlı müdürlükler, dernekler ücret artışı ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar ışığında karar verilen zamlar sonrası birçok farklı maaş ve yardımda artışlar olduğu gibi bu konuda da fiyat revizesi gerçekleşti.  Bunun ile alakalı resmileşme süreci de tamamlandı. Resmi gazetede yayınlandı.

Malulen emekli maaşı ne kadar
Malulen emekli maaşı ne kadar

Malulen Emekli Maaşları Ne Kadar?

Malulen emekli maaşları zam sonrası şu şekilde değişti;

  • SGK en düşük aylık; 3.500 TL
  • Bağ-Kur en düşük aylık; 3.500 TL
  • Emekli Sandığı en düşük aylık; 4.000 TL- 4.600 TL

Bu tutarlar emekli prim gün sayısı ve diğer detaylara göre değişiklik gösterebilir.

1800 Günle Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar?

2022 yılında 1800 günle malulen emekli maaşı aşağıdaki fiyat tablosuna göre belirlenmiştir;

KurumEn Düşük (Maluliyet Maaşı)
SSK3.500 TL
Bağkur3.500 TL
Emekli Sandığı4.000 TL – 4.600 TL

Malulen Emekli Olmak İçin Kriterler Nedir?

Malulen emekli olabilmek için hastalığın resmi şekilde belgelemek gerekmektedir.  Resmi heyet raporu beyan edilmesi şarttır. Epilepsi, bunama, parkinson, kanser, zeka geriliği ve benzeri hastalıklar bir neden olarak kabul edilebilir. Bunun yanında kol, el, bacak veya ayak gibi organ kayıpları, eksikleri veya işlevsizlikleri de nedenler arasında olabilir.

Malulen Emekli Olmak  İçin Nasıl Bir Yol İzlenir?

Malulen emekliliğe hak kazanmak için en az yüzde 60 oranında çalışma gücünüzün azaldığını heyet raporu ile belgelemek gerekiyor. Başvuru için önce il veya ilçe SGK merkezlerine giderek başvuru yapılması gerekiyor. Orada yetkililer de konu hakkında rehberlik edecektir. SGK tarafından hastaneye sevk yapılmaktadır.

Her hastaneden heyet raporu almak mümkün değildir. Geçerli olması adına devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri veya askeri hastaneden alınacak heyet raporları kabul edilebilmektedir.

YouTube video
YouTube video

30 Yıl Üstü Emekli İkramiyesi Hesaplama içeriğimize göz atmayı unutmayınız.

5/5 - (1 Kişi Değerlendirdi!)
Photo of author

Nizami Çağlayan

Blog içerikleri üretir, kullanıcıları analiz eder merak ettikleri konulara dair konular üretir.
Yorum yapın