Kosgeb hayvan kredileri bünyesinde (desteklediği sektör) süt ve et verimi bakımından montofon inek dana kredisi ile ön planda olduğunu belirtelim. Hayvancılık ile uğraşanlar bu inek türü ile güzel getiriler sağladığı gibi et verimi açısından da kesinlikle zarar etmediğini söyleyebiliriz. Peki yeni iş kuracaklar veya montofon inek almak isteyenler, kosgeb kredilerinden nasıl yararlanabilir? Montofon inek denilince yabancı dilde Bos taurus olarak bilinir. Ayrıca brown swiss olarak da görüntüye sahiptir.
Montofon inek kredisi
Normal inek ile besicilik yapmak yerine daha verimli bir getiri sunacak olan montofon inek alarak, yatırımlarına yön verebilir. Her iklime uyum sağladığı gibi hava şartları kötü olan yerlerde de besicilik anlamında elverişli şartları taşıyabilir bu inekler. Genç girişimciler ve hayvancılık ile uğraşanlar ise montofon inek alarak yatırımlarına bir yenisini ekleyebilir. Burada bilgileri paylaştığımız alanlara baktığımızda sizlere ; montofon inek kredisini veren bankaların hangileri olduklarını, kosgeb hayvan kredileri, süt kredisi veren bankalar ve bu bankaların şartlarını tüm detayları ile değineceğiz.
Montofon inek kredilerine ilgi hem fazla hem de önem arz eden kredilerden bir tanesidir. Bu kredilerde iki farklı durum söz konusudur. Tavsiyemiz ise her zamanki gibi kosgeb aracılığı ile destekleme parası almanızdan yana zira hem faiz ödemiyorsunuz hem de vade sürelerini uzatmak mümkün. Ancak bankalardan aldığınızda faizli bir şekilde geri ödeyeceksiniz.
Montofon inek dana kredisi veren bankalar
Bu bankalar başta Ziraat bankası olmak üzere denizbank, yapıkredi, garanti, iş bankası ve vakıfbank olarak karşımıza çıkıyor. Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı dahil, bir çok kalemde ilgili banka kredisi şartlarını taşıyan şahıslara kredi sunabilir. Kredi sunarken, kredi faiz oranlarına dikkat etmelisiniz zira X bankasında hayvancılık kredisi faiz oranı %1,67 iken diğer bankada ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,20 olabilir. Bu nedenle montofon inek kredileri başvurularında da faiz oranı çok önemlidir.
Finansman talebi ile kosgeb’e başvuran bireyler bu konuda devletin desteklediği alanlardan kredi talep ederler ise, devlet hem hibe yani karşılıksız para veriyor hem de belirli miktarlarda vade dahilinde (ilk 3 yıl geri ödemesiz) işlemleri sunar. En mantıklısı da zaten kosgeb aracılığı montofon inek kredisine başvurmak. Hem özel hem de devlet bankaları aracılığı ile başvurulan montofon inek kredisinde, ülke genelinde çoğu illere verildiğini belirtelim. Montofon inek kredilerinde en fazla krediyi veren bankalar arasında Ziraat bankası ve halk bankası başta geliyor. Denizbank ise tarımsal kredi türleri başvurularını kabul etmektedir. Bu nedenle ilgili banka üzerinden tarımsal kredi başvurusu başlığı altında incelemeniz önerilir.
Ziraat bankası süt hayvancılığı kredi başvuruları
Öncelikle bilinmesi gerekenler arasında ziraat bankası süt hayvancılığı hatta büyükbaş hayvan kredilerinde online başvurular üzerinden kabul ediliyor. Bu kredi türünde faiz oranları, kredi notuna bağlı olarak düşebilir. Düşük faizli kredi finansmanı talep eden bireyler, ziraat bankası şubelerinden destek alabileceği gibi internet bankacılığı üzerinden de bilgi alabilir. Büyükbaş hayvan sayılarına bakıldığında ise büyükbaş için 10 adet olurken, koyun ve keçilerde bu sayı en az 30 adet olmaktadır. İşletme kurmak isteyen hayvancılık ile uğraşanlar veya yeni uğraşmak isteyenler, aşağıdaki bilgilere de dikkat etmelidir.
- Süt sağım ünitesi ve süt soğutma tankı almak için
- Barınak yapımı ve tadilatı için
- Gübre yönetimiyle ilgili altyapı ve alet/ekipman alımı için
- Yem hazırlama ünitesi alımları için
- Balya makinesi, Çayır biçme makinesi ve silaj biçme makinesi alımları için
- Türkev kayıt sistemine kayıtlı olan kültür ırkı veya melezi, en az 48 aylık ve bir doğum yapmış büyükbaş hayvan alımı için
İşletmenizde başarılı olmak için bunları kurmadan önce bir proje yapmanız önerilir. Yani yetiştirdiğim hayvanların durumu, yemleri, sağlığı ve elde edilen ürünleri nerelere satabilirim işte bu gibi detayları kosgeb kurslarında öğreniyorsunuz.