Organik Tarım Yapan Çiftçilere Destek 2021

Organik tarım ile uğraşanlar devlet destekli teşvik hibe programlarına katılarak, nakit para alabilir ve hayal ettiği tarım işleri ile uğraşarak, büyüyen bir işe sahip olabilirler. Tabi bunun için önceliğiniz organik tarım ürünlerine odaklanarak ne tür ürün yetiştireceğinize karar vermeniz.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı organik tarım yapan çiftçilere destek verilmesine dair bir karar aldı. Buna göre bakanlık, organik ürünler yetiştiren tüm çiftçileri destekleyecek.

Organik Tarım Kredisi 2021

Organik tarım teşvik kredisi günümüz şartlarında 2021 yılı dahilinde verilecek. Yine aynı şekilde yapılacak olan eğitimlere katılanlar da yine veriler eşliğinde ne şekilde hareket edeceğini de öğrenmiş olacaklar.

Organik tarım yapan çiftçilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenmesi söz konusu. Buna göre eğer çiftçi ürünlerini organik bir şekilde yetiştiriyorsa desteklenecek. Organik ürünlerin sayısının oldukça azaldığı ve organik ürünleri bulmanın çok zor hâle geldiği bu günlerde insanlar her meyvenin ve her sebzenin en doğal hâlini bulmaya çalışıyorlar. Ancak bu pek mümkün olmuyor. Çiftçiler GDO’lu ve hormonlu ürün yetiştirmeye ve mevsiminde olmayan meyveleri ve sebzeleri yetiştirmeye devam ediyorlar. Hormonlu, GDO’lu olan ve mevsiminde yetişmeyen ürünlerin zararlarının farkına varan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sonunda organik ürün yetiştiren çiftçileri desteklemeye karar verdi.

Hormonlu olan meyve ve sebzeler sağlığımıza zarar vermekte. Özellikle mevsiminde yetişmeyen meyve ve sebzeleri yemek de aynı şekilde zararlı. Kış mevsiminde yenen domatesler ve çilekler sağlığımız için uygun değil. Son yıllarda GDO yani Genetiği Değiştirilmiş Organizma içeren ürünler sağlığımızı büyük oranda tehdit etmekte. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sonunda bu ürünlerin sayılarının azaltılmasını sağlayan bir önlem aldı. Organik ürün yetiştiren çiftçilerin desteklenmesine karar verdi.

Organik Tarım Hibe Kredileri 2021

Bireyler tarım hibe programlarına katılarak devlet destekli hibelerden yararlanabilir. 2021 hibe kredileri arasında gösterilen organik tarım ürünleri arasında bir çok ürün bulunuyor.

Organik ürün yetiştiren çiftçiler, yetiştirdikleri ürüne göre desteklenecek. Buna göre ürünler dört kategoriye ayrılacak. Birinci kategorideki ürünlerin dekarına 100 TL, ikinci kategorideki ürünlerin dekarına 70 TL, üçüncü kategorideki ürünlerin dekarına 30 TL, dördüncü kategoride bulunan ürünlerin dekarına 10 TL destek verilecek. Bu desteği almak isteyen çiftçilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvurması gerekiyor.

Birinci kategoride acur, ahududu, armut, avokado, ayva, badem, biber, böğürtlen, brokoli, ceviz, çay, çilek, dereotu, domates, dut, elma, enginar, erik, karpuz, kavun, kayısı, kereviz, kestane, limon, mandalina, mantar, marul, maydanoz, pırasa, portakal, şeftali, tere, vişne, yenidünya, yer elması bulunurken; ikinci kategoride adaçayı, anason, Antep fıstığı, defne, ebegümeci, kekik, ısırgan otu, kantaron, kuşburnu, melisa, tarçın, zahter, zencefil, zeytin yer alıyor. Üçüncü kategoride ayçiçeği, bezelye, börülce, çeltik, nohut, pamuk, kuru sarımsak, kuru soğan, soya, susam, tütün, yerfıstığı bulunuyor. Dördüncü kategoride bu kategorilerin hiçbirine girmeyen ürünler bulunuyor.

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın