Polislik sayısal mı? sözel mi? sorusunu siz değerli ziyaretçilerimiz için listeledik ve cevaplandırdık. Ayrıca pomem nedir gibi soruların cevabına da ulaşabilirsiniz.
Kamu düzenini, insanların hak ve hürriyetlerini koruyan bunun yanı sıra düzeni bozan kişilerin adalete teslim edilmesini sağlayan polisler Türkiye’de oldukça büyük bir saygı görmektedir. Bu sebeple pek çok kişi de polis olma hayalleriyle büyür. Büyüdüğünde polis olma hayallerine yaklaşmak için arada yalnızca bir sınavın olduğu bir tercih dönemi gelir. Tam da bu noktada polislik sayısal mı sözel mi sorusunun sorulduğu görülebilir. Bilindiği üzere lise ya da üniversitede polis olabilmek için özellikle okunması gereken bir bölüm yoktur. Bu durum tamamen kişinin kendi inisiyatifine bağlı olarak şekillenmektedir. Polis olabilmek için özel bir bölümün olmaması da kişilerin farklı branşlara kaymasına sebep olabilir.
Pek çok durumda polislik genellikle idealist kişiler tarafından yapılmaktadır. Polis olmak isteyen kişiler bu kararı genellikle çocukluğunda verir. Polisleri kahraman olarak görerek kendilerinde oldukça önemli bir noktaya koyarlar. Bu da elbette ki her çocuğun yaptığı bir durumdur. Bunu yapan bazı çocuklar da ilerleyen süreçte gerçekten polis olarak hayallerine kavuşurlar. Polis olmak için ne okunması gerektiği ve hangi yollardan geçilmesi gerektiği de merak konusudur. Polis olmak için hangi bölüm okunur sorusunun cevabı yoktur. Polisliğe başvurabilmek için herhangi bir lisans ya da ön lisans programından mezun olmak yeterlidir. Bu sayede rahatlıkla polisliğe başvurulabilecek statüye de erişilmiş olacaktır.
POMEM Nedir?
Polislik sayısal mı? sözel mi? sorusunu cevaplandırdık. Peki ya Pomem nedir? Yukarıda da belirtildiği üzere polis olmak için özel olarak bir lisans ya da ön lisans programı okumaya gerek yoktur. Herhangi bir bölümden mezun olarak POMEM eğitimi görmeye başlamak mümkündür. POMEM, üniversiteden mezun olan öğrencilerin polis olabilmek için özel eğitim aldığı bir eğitim programıdır. Bu programa başvurular ve alımlar Polis Akademisi tarafından yürütülmektedir. Bu sebeple tüm kriterler ve şartlar da Polis Akademisi’nin inisiyatifindedir. POMEM’e başladıktan sonra eğitim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte polis olmak ve göreve başlamak mümkündür. POMEM, her yıl yüz binlerce başvurunun yapıldığı ve polisliğe geçişin mümkün olduğu tek kurumdur. Bu eğitim sisteminin de elbette ki bazı giriş şartları vardır.
POMEM’e girebilmek için yukarıda da belirtildiği üzere bir üniversite bitirmek gerekir. Lisans ya da ön lisans bölümlerinden herhangi birini bitirmek POMEM’e giriş şartları için yeterlidir. POMEM, özel olarak bir bölümün bitirilmesine ihtiyaç duymamaktadır. Giriş şartları da yukarıda belirtilen tek bir şart üzerine kurulmuştur. Lisans ya da ön lisans programlarından başarıyla mezun olmak polis olmak için atılabilecek ilk ve en büyük adımlardan biridir. Sonrasında POMEM eğitimiyle birlikte sertifika alarak polis olmak mümkündür. Polis olduktan sonra da en büyük hayallerin gerçekleştirilmesinin gururunu yaşamak ve bu gururla dolup taşmak çok doğaldır. Pek çok kişi polis olmak için farklı bölümler okuyarak POMEM’e hazırlanıyor.
BES adlı kategorimize de göz atabilirsiniz.