Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyeti 2021

Kosgeb hayvan kredileri konusunda destek olmakla beraber, bunlardan biri de tavuk çiftliği kurulum aşamasıdır. Bu nedenle firmalar veya girişimci şahıslar tavuk çiftliği kurulum maliyeti 2021 yıllarını kapsayacak bazda maliyetlerinin ne kadar olacağını merak edebilirler. Çiftlik kurmak getiri anlamında iyidir diyebiliriz ancak işin püf noktasını bilmeyenler, bu gibi girişime girdiklerinde kar yerine zarar etme olasılıkları da söz konusu olacaktır.

Anahtar Teslim Çiftlik Kurulum

Çiftliği kurdunuz ve hayvanları getirdiniz, büyükbaş hayvanları aç ve susuzluktan öleceğini biliyorsunuz. Bu nedenle etrafta otlak alanda yok ise kesinlikle günlük bazda bu hayvanları beslemeniz gerekiyor ki, verim alabilesiniz. Hayvanlardan süt ve et dahil verim almak için hayvanları tıpkı bir çocuk gibi beslemeli ve büyütmelisiniz. Genelde hayvan satışlarından kar elde etmek isteyen firmalar, büyükbaş hayvanları buzağı iken satın alarak, onları büyüterek sonrasında satışını yaparak büyük kazanç sağlayabilir.

Yem fiyatları burada önemli bir kısım olup, yem fiyatları her yıl arttığını da unutmadan yazalım. Kış aylarına girmeden yem sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Kış soğuklarında hayvanların ölmemesi adına yemlerin alınması ve verilmesi gerekiyor ki, karı şimdiden görmeniz gereksin. Güncel yem fiyatlarını buradan öğrenebilir ve bakabilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/hayvanlar-alemi-yem-ve-mama-kucukbas-buyukbas-yem

Çiftlik kurulum maliyetlerine bakıldığında ise üretim ve hayvan türüne göre fiyat farkı değişebilir. Ancak aşağı yukarı fiyatlandırmalar bellidir. Bunlara bakarsak ;

  • Tavuk çiftliği kurulumu ne kadar ; 200 bin TL / 250 bin TL (1000 adet tavuk)
  • 100 küçük baş hayvan koyun kurulum maliyeti ; 90 bin TL/110 bin TL
  • Büyükbaş çiftliği kurulumu için ise 50 adete kadar 280 bin TL olarak veriliyor.

Sonuç olarak bakıldığında bir çiftlik kuracaksanız kesinlikle firmalar ile görüşüp fiyat teklifi alınız. Firmaları aradığınızda bütçenizi belirtmeden teklif almayı deneyin!

Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti

KOSGEB’den destek almak için öncelikle girişimcilik sertifikasına sahip olmak gerekir, girişimcilik sertifikasını KOSGEB bürolarına başvurarak alabilirsiniz, başvurunuzun ardından hızlı bir şekilde girişimcilik sertifikasına sahip olabilirsiniz. KOSGEB den hibe ve kredi desteği alabilmek için mutlaka girişimcilik sertifikanızın olması ve işletmenizi açarken tüm adımları KOSGEB’e bildirerek yapmak zorundasınız, aksi halde alacağınız hibe ve kredilerde sıkıntı yaşamanız muhtemel. Bu bağlamda sizler de hayatınıza farklı bir değer katmak ve bunu devam ettirmek için hemen KOSGEB şubelerine başvurarak yaşamınıza farklı bir değer katabilirsiniz.

Sonuç olarak bakıldığında tavuk çiftliği kurulumu için bir takım evrakların gerekli olduğunu belirtelim. Bunlar aşağıdaki gibi sıralandı.

1.Başvuru Beyan Formu (kosgebden alınıyor)

2.İmza Sirküleri (Noterden alınır – imza sirküsü ücreti)

3.Aylık Sigorta Prim Bildirgesi Örneği (SGK kaydı)

4.Sorumlu Müdürün Adı Soyad, TC Kimlik No su ve Sorumlu Müdür Sözleşmesi beyanı

5.İşletme Belgesi “50 veya daha fazla kişinin çalıştığı işletmeler için”

6.İşyeri Hekimliği Belgesi “50 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler için” “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan”

7.İtfaiye Raporu (Ruhsat başvurusunda İtfaiye Daire Başkanlığı’na başvuru yapıldığına dair belge istenir. İtfaiye Raporu alınmadan ruhsat düzenlenmez.)

8.Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk Sigortası (yanıcı, parlayıcı, patlayıcı, yakıcı maddeler)

9.Mülk sahibi ise Tapu bilgileri beyanı, Kiracı ise kira sözleşmesi (Tapu bilgilerinin doğruluğuİdare tarafından teyit edilecektir)

10.Tesisin Bulunduğu Parsele Ait İmar Durum Belgesi (Yeni tarihli ve onaylı olacak veya değişiklik yoktur ibaresi ile güncel tarihle onaylanmış olacak)

11.İlgili Belediyeden işletmenin bulunduğu parsele ait uygulama imar plan notları (Gerek duyulan işyerlerinden istenir)

12.Yapı Kullanma İzin Belgesi (İlgili Belediyeden aslı gibidir onaylı örneği)

13.İlgili Belediyenin “ Yapı ruhsatı ve eklerine uygundur” ibaresiyle onayladığı, ölçekli yeni tarihli Vaziyet Planı, ölçekli makine yerleşim planı

14.Yapı Ruhsat Eki Mimari Proje (İlçe Belediyesince onaylı)

15.Kapasite Raporu

16.İş Akış Şeması ve Açıklama Raporu (Üretim prosesi ile ilgili bilgileri içeren, kaşeli, imzalı, tarihli)

17.Şehir şebeke suyu bulunmayan yerlerde içme ve kullanma suyu teminiyle ilgili belge, suyun bakteriyolojik-kimyasal analiz raporu, şehir şebekesi bulunan yerlerde şebekeye bağlı olduğuna dair yazı veya su faturası

18.İçme Suyu Havzasında Bulunan Tesislerden Su Genel Müdürlüğü’nün Uygun Görüşü

19.Çevre İzni; ruhsat başvurusunda İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapıldığına dair belge istenir.

20.ÇED Yönetmeliği kapsamında bulunuyorsa nihai ÇED Kararı (ÇED Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası ilave edilecek)

21.Çevre Kirlenmesini Önleyecek Tedbirler Hakkında Rapor (kaşeli, imzalı, tarihli)

22.Karayolunda yer alan tesislerin için İlçe Belediyesince alınacak Geçiş Yolu İzin Belgesi

23.Tehlikeli atıklarla ilgili lisansa tabi ise belgesi

24.Ruhsat Harcı/Ücret

İçeriği Değerlendir

Nasıl Gidilir internet sitesinde benzeri bir çok konu bulunmaktadır. Ziyaret ederek farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Photo of author

Neriman Köse

Merhaba, Bireysel emeklilik sistemi hakkında kısaca BES olarak bilinen geleceğe emin adımlar atmak isteyenlere doğru ve bilgilendirici yazılar yazmak istedik.
Yorum yapın