KOSGEB Mobilyacı İş Planı Örneği (Hibe Alan Proje)

Hibe alan projeler konusunda kosgeb bünyesi içinde mobilyacı iş yerlerinin önemi oldukça fazladır. Kosgeb genelde üretim yapan iş yerlerine büyük destek veriyor. Bunların başında ise kosgeb kursları sayesinde eğitimini alan kişiler, devletten projeleri karşılığında karşılıksız kredi yani hibe kredisi almaktadır. Kosgeb destekleri olarak mobilyacı olmak, mobilya satmak veya ahşap ürünleri pazarlamak bu kollara ayrılan sektörlerden bir tanesidir. Konu hibe almak için ise tercihlerinizi kesinlikle üretime dayalı projelere vermeniz gerekiyor.

Kosgeb Destekleri

2024 yılı dahilinde mobilyacı olmak veya üretim yapmak için öncelikle kosgeb veri tabanına kaydınız olmalıdır.  Kobi kaydını yaptığınız aşamalarda karşınıza iş türü yani hangi meslek ile uğraştığınızı gösteren nace kodları çıkmaktadır. Burada işinize uygun bir nace kodunu girmeniz istenir. Bizde sizlere kosgeb bünyesi içinde verilen nace kodlarını vererek bilgi almanızı sağlayacağız. Bildiğiniz gibi 2024 başı dahil devlet tarafından esnaflara ve girişimcilere faizsiz 100.000 TL kredi, 30.000 TL hibe kredi vermekte idi. Bunlardan en fazla ilgi gören ise esnaflara sunulan faizsiz 20000 TL kredidir.

Hem toptan hem de perakende olarak sunacağız iş yerlerinizde mobilyacı iş planı sayesinde kosgeb desteklerine başvurabilir, faizsiz kredi alabilir hatta devlet bünyesinde verilen hibe alanlardan biri olabilirsiniz.

Kosgeb Mobilya Dükkanı Açmak İçin Nace Kodu

Güncel bazda nace kodlarına ulaşmak için kosgeb resmi sitesine bakabilirsiniz ama biz burada hızlıca sizlere sunalım. C imalat kategorisinde yer alan ağaç işleri bizim kategorimiz yani mobilyacı olarak geçmektedir. C kategorisinin alt başlıklarına baktığımızda ise

C-31 nolu kod dizininde,

  • İmalat,
  • Büro malzemesi imalatı,
  • Mutfak dolapları ve benzer mutfak mobilyasının imalatı,
  • Yatak imalatı,
  • Bu sınıflara girmeyen diğer mobilyaların imalatı için destek sağlanmaktadır.

Yer alıyor. Yani şu şekilde ;

Mobilyacı olanlar aynı zamanda üretim de yapabilir ve ilgili kategoriden nace kodunu görebilir. Mobilya satışı yapanların nace kodu ise 46.15 olarak geçmektedir. 46,6 nace kodunda ise diğer makine ekipman veya parça satışının toptancısı olarak geçmektedir. Ayrıca perakende ticaret yapan bir iş yeriniz var ise nace kodunuz 47,59 olarak yazılmaktadır.

Güncel kosgeb nace kodları için TIKLAYINIZ…

Mobilya Dükkanı Açmak Kosgeb

Kosgep desteklerinden yararlanmak isteyen mobilyacılar, iş yerlerini yeni açmayı düşünenler veya hibe desteklerinden yararlanarak iş yerlerini daha da güçlendirme niyetinde olanlar aşağıdaki yazıyı dikkatlice okumalarında fayda olacaktır. Genelde mobilyacı dükkanı olanların çoğu, bir çok parçayı veya birleştirmeyi kendi depolarında yapmaktadır. Direk üreticiden alıp kar marjı ile satış yapmak yerine her şeyini kendisi yapması kar marjının %400 üzerinde olmasını sağlamaktadır. Farz edelim ki mobilyacı kendi işini yapmak yerine üreticiden malı hazır olarak alsa elde ettiği zararlara bakarsak ;

  • Fiyatlar pahalı olacaktır zira rekabet olduğu için fiyatları aşağıya çekemez hali ile müşteri kaybına neden olur.
  • Nakliye sıkıntısı çıkacak kargo masrafları ortaya çıkacak bu da kar marjının daha da azalmasına vesile olacaktır.
  • Dükkanda karınızı artırmak için tedarikçi bulunmalı ve karı daha yüksek olan ile çalışılmalı ancak ucuz ürüne fazla girilmemeli.
  • Kosgebin desteklediği sektörler başta olmak üzere mobilyacılara her türlü desteği vermektedir.
İçeriği Değerlendir
Photo of author

Nizami Çağlayan

Blog içerikleri üretir, kullanıcıları analiz eder merak ettikleri konulara dair konular üretir.
Yorum yapın